Visby-risteily / Europa

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 
 

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus Helsingin Länsisatamaan, jossa maihinnousukorttien jako. Helsingistä tulevat noutavat maihinnousukortit terminaalin 1. kerroksesta Pohjolan Matkan lähtöselvityksestä alkaen klo 15.15. Laivaan nousu alkaen klo 15.45. Europa lähtee Helsingistä klo 16.30. Laivamatkan aikana Europalla ehdit nauttia laivan viihteestä, tehdä ostoksia ja nauttia risteilyn hintaan sisältyvistä aterioista.

2. matkapäivä
Laiva saapuu Visbyhyn klo 07.30 (Ruotsin aikaa). Gotlannin saarella voit osallistua erilaisille retkille (retket lisämaksullisia): kaupunkikierros viehättävässä Visbyssä, Karun kaunis Gotlanti tai koko perheen suosikki; päiväretki Kneippbyhyn Peppi Pitkätossun kesämaahan ja vesipuistoon. Visby on täynnä näkemistä ja kokemista ja se hurmaa kävijän kauneudellaan! Europa lähtee paluumatkalle Visbystä klo 20.30 (paikallista aikaa), laivalla tulee olla viimeistään klo 20.15. Ostoksia, laivan viihdettä, ravintoloiden herkkuja - viihtyminen laivamatkan aikana on taattu!

3. matkapäivä
Laiva saapuu Helsinkiin 16.00. Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus lähtöpaikkakunnalle.

Huom! Helsinki-Visby-reitti liikennöidään Tallinnan kautta. Matkalle tarvitaan mukaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Hintaan sisältyy
- risteily valitussa hyttiluokassa
- ateriapaketti: 2 x päivällinen, 2 x aamiainen.

Kattausajat
1. matkapäivä
Buffet-kattaukset
klo 16.30 Buffet
klo 17.30 Fast Lane
klo 19.00 Buffet
klo 20.00 Fast Lane
klo 21.15 Buffet

2. matkapäivä
Buffet-kattaukset
klo 17.15 Buffet
klo 18.00 Fast Lane
klo 19.30 Buffet
klo 20.30 Fast Lane
klo 21.45 Buffet

3. matkapäivä
Buffet-kattaukset (lisämaksusta)
klo 13.00-16.00

Lisämaksusta
- liittymäkuljetukset satamaan (hinnat Hintatiedot-välilehdellä)
- retket (suosittelemme ennakkovarausta)
- 3. matkapäivän lounas

Bussikuljetus laituripaikalta Almedalenin puistoon - UUTUUS!
Kuljetus sisältyy kaikkien risteilymatkustajien hintaan.
Lähdöt satamalaiturilta klo 08.00-14.00
Paluulähdöt takaisin laivalle klo 15.30-19.30

Visbyn kaupunkikierros bussilla ja kävellen
Suomeksi opastettu yhdistetty bussi- ja kävelykierros viehättävässä Visbyssä. Retken aikana nähdään mm. Almedalenin puisto, kasvitieteellinen puutarha sekä Pyhän Marian kaunis tuomiokirkko. Retken aikana pääsee myös ihastelemaan maisemia Visbyn pohjoispuolella sijaitsevalla Galgbergetin luonnonsuojelualueella. Retken kesto noin 3 tuntia, sisältäen kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten retkelle suositellaan mukavia jalkineita. Retki ei sovi liikuntaesteisille!
Lähdöt satamalaiturilta klo 09.00 ja klo 14.00.
Retken hinnat: 27€/aikuiset, 16€/lapset 6-17v., ilmainen/lapset 0-5 v. (paikkavaraus tarvitaan).

Visby Panorama – UUTUUS!
Suomeksi opastettu yhdistetty bussi- ja kävelykierros viehättävässä Visbyssä. Retken aikana nähdään mm. Almedalenin puisto, kasvitieteellinen puutarha sekä Pyhän Marian kaunis tuomiokirkko. Retken aikana pääsee ihastelemaan maisemia Visbyn pohjoispuolella sijaitsevalla Galgbergetin luonnonsuojelualueella sekä tutustumaan Krusmyntan puutarhalle, jossa voi kuljeskella tuoksuvassa yrttitarhassa ja ostaa mukaan siellä kasvatettuja yrttejä sekä teetä. Alueella on myös ravintola, josta ovi ostaa virvokkeita. Retken kesto noin 3 tuntia. Retki sopii liikuntaesteisille.
Lähdöt satamalaiturilta klo 11.00
Retken hinnat: 28€/aikuiset, 17€/6-17v., ilmainen/lapset 0-5v. (paikkavaraus tarvitaan).

Kneippbyn, Peppi Pitkätossun kesämaa ja vesipuisto 
Peppi Pitkätossun teemamaassa on noin 50 erilaista aktiviteettia kuten Huvikumpu, huvipuistolaitteita sekä vesipuiston puolella lämmitettyjä altaita ja vesiliukumäkiä. Ehdoton käyntikohde lapsiperheille! Retken hintaan sisältyy kuljetus satama-Kneippbyn-satama sekä sisäänpääsyranneke.
Lähdöt satamalaiturilta klo 09.45
Paluukuljetukset Kneippbysta alkaen klo 15.00 (klo 18.30 saakka).
Retken hinnat: 45 €/3-vuotiaasta alkaen, 0-2 v/ilmainen (paikkavaraus tarvitaan).

Karun kaunis Gotlanti
Retkellä ihastellaan Gotlannin karuja ja kauniita maisemia, pysähdytään vierailulle keskiaikaiseen kirkkoon sekä tunnelmalliseen Lickershamnin kalastajakylään. Gotlanti on kuuluisa erikoisista kalkkikivimuodostelmistaan ja tällä retkellä nähdään niistä tunnetuin ”Jungfrun” eli neito. Seuraava kohde on Krusmyntan puutarha, jossa voi kuljeskella tuoksuvassa yrttitarhassa ja ostaa mukaan siellä kasvatettuja yrttejä sekä teetä. Alueella on myös ravintola, josta voi ostaa virvokkeita. Kierroksen viimeinen kohde on Visbyn Almedalen-puisto, jonka jälkeen bussi palaa satamalaiturille. Retken kesto noin 4 tuntia.
Lähtö satamalaiturilta klo 10.00 ja 15.00.
Retken hinnat: 31€/aikuiset, 20€/6-17v., 0-5 v/ilmainen (paikkavaraus tarvitaan).

Historian muovaama Gotlanti
Retken aikana ajetaan Almedalenin kautta Gotlannin maaseutua pitkin kohti länsirannikkoa. Tutustutaan yhteen Gotlannin keskiaikaisista kirkoista sekä pysähdytään Gnisvärdin kalastajakylään. Kahvitauko noin puolivälissä retkeä sisältyy hintaan. 
Lähtö satamalaiturilta klo 15.00
Retken hinnat: 38€/aikuiset, 23€/6-17v., 0-5v/ilmainen (paikkavaraus tarvitaan).

Peruutusehdot
- Ennakkomaksu 100 €/hlö on maksettava viimeistään 7 vrk varauksen jälkeen, matka on maksettava kokonaisuudessaan viimeistään 36 vrk ennen lähtöä.
- Maksetun matkan voi peruuttaa kuluitta 32 vrk ennen lähtöä, jolloin maksut palautetaan asiakkaalle takaisin.
- Myöhemmin kuin 32 vrk ennen lähtöä perutut matkat veloitetaan kokonaan.
- HUOM! 14 vuorokautta tai myöhemmin ennen lähtöä perutuista retkipaikoista veloitetaan 100%, myös mahdolliset muutokset tehtävä ennen 14 vuorokauden aikarajaa.


HUOM! Club One -hintaisia hyttejä varatessa tulee varaukselle syöttää Club One -kortin numero!

Tulosta tämä sivu

Laivatiedot

Europa Visbyn risteily

Laivan tiedot

Uudistetulla Europalla risteillään joulukuusta 2016 alkaen entistä ehommissa puitteissa. Laiva on uudistettu autokannen yläpuolelta kölistä perään, ja uuden ilmeen ovat saaneet sekä yleiset tilat että hytit. Shoppaile uudistetun laivan myymälöissä edullisin merihinnoin, herkuttele ravintoloissa ja yövy raikkaasti sisustetuissa hyteissä.

Ravintolat Grande Buffet, Tavolàta Ristorante Italiano, Grill House, Fast Lane, Coffee & Co.
Ostokset Tax Free Superstrore, Perfume & Fashion, Kids & Toys, Gifts ja Electronics.
Hyvän olon palvelut Hera Salongid Beauty Salon, Sauna Beach.

Europa/aikataulu Visbyn risteilylle

Menoaikataulu

Helsinki Länsiterminaali Lähtöaika 16:30
Visby Saapumisaika 07:30

Paluuaikataulu

Visby Lähtöaika 20:30
Helsinki Länsiterminaali Saapumisaika 16:00

Tekniset tiedot

Valmistusvuosi 1993
Telakka Meyer Werft, Saksa
Kotisatama Maarianhamina
Pituus 202 m
Leveys 32 m
Syväys 6,8 m
Nopeus 21,5 solmua
Matkustajamäärä 3013
Hyttejä 1152
Henkilöautoja 340

Hytit

De Luxe

Uusittu raikkaasti sisustettu ja viihtyisä 16 m2 hytti kahdelle hengelle 11. kannella. Hytissä on parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohva, jääkaappi, virvokkeita ja tv. Lisäksi yön yli kestävillä matkoilla hintaan sisältyy erikoisaamiainen.

Family

Tämä uusittu hyttiluokka on kokonaan varattu perhematkailuun. Family-hyttejä on sekä ikkunallisia että ikkunattomia hyttejä ja ne ovat tarkoitettu vähintään viidelle, enintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Hytit sijaitsevat 5. kannella ja ne koostuvat kahdesta väliovellisesta hytistä (väliovea ei saa lukkoon). Hyteissä on tv.

A2

Korkeatasoinen 9 m2 hytti 2 hengelle merinäköalalla. Hyteissä alavuoteet. Hyteissä on televisio. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.

A4

Korkeatasoinen 9 m2 hytti 4 hengelle merinäköalalla kansilla 5 ja 9. Hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyteissä on televisio. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.

B2

Uusittu, raikkaasti sisustettu ikkunaton 9 m2 hytti 2 henkilölle. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

B22

Uusittu ikkunaton 7 m2 hytti 1-2 hengelle kansilla 5 ja 9-11. Hyteissä on vuoteet päällekkäin sekä TV.

B4

Uusittu, raikkaasti sisustettu ikkunaton 9 m2 hytti 4 hengelle kansilla. Neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

C4

Mukava, ikkunaton 8,1 m2 hytti 4 hengelle kannella 2. Hyttejä on myös lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

Tulosta tämä sivu

Bussireitit

Huom! Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja. Huomioikaa tämä tehdessänne esim. alkoholiostoksia. Matkustajien tulee itse huolehtia, että kaikissa matkatavaroissa on omistajan nimi ja yhteystiedot. Matkatavaroiden tulee olla hyvin pakattuja, normaalin kuljetuksen kestäviä. Kuljettaja ja Pohjolan Matka eivät vastaa kadonneista tai rikkoontuneista matkatavaroista.

Tarkat lähtöajat, -paikat ja tiedot laiva-aikatauluista on merkitty laskuun/matkavahvistukseen. Laiva- ja bussiaikataulut saattavat muuttua esitteiden ilmestymisen jälkeen. Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen matkavahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Samalla liittymäkuljetusreitillä voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Liittymäkuljetuksiin ei ole mahdollista varata istumapaikkoja etukäteen. Ilmoitattehan matkavarauksenne yhteydessä erikoismatkatavaroista, kuten lastenrattaista ja pyörätuoleista. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla avustaja mukana matkalla. 

04A: Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä-Lahti-Helsinki


Hirvaskangas ABC piha 9.00
Äänekoski linja-autoasema 9.15
Suolahti linja-autoasema 9.25
Laukaa linja-autoasema 9.45
Vihtavuori Vihtahousun pys. 9.50
Vaajakoski Vesmanninmäki 10.05
Jyväskylä Harjukatu tilausajolai 10.20
Keljonkangas ABC piha 10.30
Muurame Shell piha 10.35
Korpilahti linja-autoasema 10.45
Jämsänkoski linja-autoasema 11.10
Jämsä linja-autoasema 11.25
Kuhmoinen Neste piha 11.40
Padasjoki ABC piha 12.40
Vääksy vanha tori 13.05
Lahti Matkakeskuksen tilausajopy 13.40
Laune Citymarket pikav.pys 13.45
Orimattila Tuuliharja piha 14.00
Mäntsälä linja-autoasema 14.15
Helsinki 15.15

05K: Kajaani-Kuopio-Mikkeli-Lahti-Helsinki


Kajaani linja-autoasema 5.55
Mainua th 6.10
Sukeva Neste pys. 6.30
Iisalmi linja-autoasema 7.00
Lapinlahti Matin ja Liisan asema 7.45
Alapitkä pikav.pys. 7.55
Siilinjärvi linja-autoasema 8.10
Vuorela ramppi 8.20
Kuopio linja-autoasema tilausajo 8.35
Kuopio Pitkälahti ABC piha 8.45
Oravikoski pikav.pys. 9.10
Leppävirta Unnukka piha 9.20
Varkaus ABC piha 9.40
Joroinen Jari-Pekka piha eteläpu 9.55
Juva ABC piha 10.55
Mikkeli Matkakeskuksen tilausajo 11.30
Otava pikav.pys. 11.40
Kuortti ABC piha 12.10
Heinola Kirkkokatu turistipys. 12.40
Vierumäki Matkakeidas 13.15
Lahti Matkakeskuksen tilausajopy 13.40
Laune Citymarket pikav.pys. 13.45
Orimattila Tuuliharja piha 14.00
Mäntsälä linja-autoasema 14.15
Helsinki 15.15

06J: Joensuu-Lappeenranta-Kouvola-Helsinki


Joensuu Siltakatu matkailupys. 6.55
Joensuu linja-autoasema 7.00
Reijola ramppi 7.10
Honkavaara Gulf pys. 7.20
Onkamo th 7.30
Tolosenmäki Neste piha 7.45
Kitee ABC piha 7.55
Puhos th VT6 pys. 8.05
Kesälahti Pivanka piha 8.40
Saari SEO piha 8.55
Särkisalmi ABC piha 9.05
Parikkala Kägöne piha 9.15
Simpele Teboil piha 9.30
Rautjärvi Pirholan th 9.45
Imatra Vuoksenniska SEO piha 9.55
Imatra keskusliikenneasema 10.05
Joutseno linja-autoasema 10.20
Lappeenranta ABC Viipurinportti 11.05
Lappeenranta Peltolan koulu 11.15
Sammonlahti pikav.pys. 11.25
Taavetti Satun Makiat piha 11.45
Utti ABC piha 12.15
Kouvola linja-autoasema 12.35
Kuusankoski keskustan pikav.pys. 12.50
Elimäki Alppiruusu piha 13.10
Pukaron Paroni piha 13.40
Helsinki satama 15.15
Tulosta tämä sivu

Kartta ja kuvat

Map data © Google

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.