Saarenmaa-risteily / Victoria

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. 

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

 

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus Helsingin Länsisatamaan, jossa maihinnousukorttien jako. Helsingistä tulevat noutavat maihinnousukortit terminaalin 1. kerroksesta Pohjolan Matkan lähtöselvityksestä alkaen klo 14.15. Victoria lähtee Helsingistä klo 15.30. Laivamatka kohti Saarenmaata sujuu mukavasti nauttien ravintoloiden tarjoamista herkuista, laivan viihdetarjonnasta sekä shoppaillen laivan myymölöissä.

2. matkapäivä
Laiva saapuu Saarenmaalle klo 9.00. HUOM! Satama sijaitsee n. 40 km päässä Kuressaaren keskustasta. Voit osallistua lisämaksusta opastetulle Saarenmaan kierrokselle tai retkelle Piispanlinnaan. Vaihtoehtoisesti voit ostaa kuljetukset Kuresaaren keskustaan. Opastetulla kiertoajelulla näet mm. upean Pangan rantatörmän, Anglan tuulimyllyt, Kaalin kraaterin sekä keskiaikaisen kirkon. 1300-luvulla rakennettu Piispanlinna on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituksista koko Baltiassa. Opastetun linnakierroksen aikana saat monipuolista tietoa Saarenmaan historiasta ja pääset kokemaan ainutlaatuista keskiajan tunnelmaa. Mikäli haluat kierrellä Kuressaaressa ilman sen erityisempää ohjelmaa, voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti, nautiskella tunnelmasta kahviloissa tai tehdä ostoksia. Lounaspaikaksi kannattaa valita esim. Saarenmaan Mylly, joka on paikallisten makujen keskus. Victoria lähtee paluumatkalle Saarenmaalta klo 18.00, laivassa tulee olla viimeistään 30 min ennen lähtöä. Vietä ilta nauttien Victoria laivan tunnelmasta; laivan ravintolat tarjoavat makuelämyksiä matkustajille, myymälöistä löydät vielä viime hetken matkamuistot ja tuliaiset, lapset viihtyvät laivalla leikkien.

3. matkapäivä
Victoria saapuu Helsinkiin klo 13.15. Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus lähtöpaikkakunnalle.

Huom! Matkalle tarvitaan mukaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Hintaan sisältyy
- risteily valitussa hyttiluokassa

Lisämaksusta
- liittymäkuljetukset satamaan (hinnat Hintatiedot-välilehdellä)
- ateriat laivalla
- bussikuljetus satama-Kuressaari satama ja retket (suosittelemme ennakkovarausta)

Kattausajat
1. matkapäivä
Illallisbuffet-kattaukset
klo 15.30 Grande Buffet
klo 18.15 Grande Buffet
klo 21.00 Grande Buffet

2. matkapäivä
Aamiaiskattaukset
klo 6.30 Grande Buffet / Grill House
klo 7.30 Grande Buffet / Grill House
klo 8.30 Grande Buffet / Grill House

Illallisbuffet-kattaukset
klo 17.00 Grande Buffet
klo 19.00 Grande Buffet
klo 21.00 Grande Buffet

3. matkapäivä
Brunssikattaukset*
klo 7.30 Grande Buffet / Grill House
klo 8.30 Grande Buffet / Grill House
klo 9.30 Grande Buffet / Grill House

Huom! Kattausvaraukset ovat sitovia, myös aamiaisella! * Brussin sisältö on sama kummassakin ravintolassa.

Retket

Saarenmaan kiertoajelu
Opastettu suomenkielinen Saarenmaan kiertoajelu alkaa Syväsatamasta ja kulkee pitkin Küdeman lahden rantaa Mustjalan kautta Pangan rantatörmälle, josta avautuu kaunis näköala Itämerelle. Sään suosiessa nähdään myös Hiidenmaan eteläosa. Sieltä jatketaan pohjoisrannikkoa pitkin itään Triigin satamaan, josta lautta lähtee Hiidenmaalle. Leisista käännymme etelään ihailemaan Anglan kuuluisia tuulimyllyjä sekä keskiaikaista pientä Karjan kirkkoa viehättävine seinämaalauksineen. Matkamme jatkuu mystiselle meteoriittikraatteriin syntyneelle Kaalin järvelle, jossa teemme pienen kävelykierroksen ja suuntaamme seuraavaksi Saarenmaan pääkaupunkiin. Tutustumme Kuressaaren nähtävyyksiin bussilla ja kävellen: 1200-luvulta peräisin olevaan piispanlinnan ympäröivään  alueeseen, merenrantaan ja kylpylöihin sekä vanhaankaupunkiin. Vapaata aikaa myös ostoksiin toreilla ja kaupoissa tai kahvitteluun kaupungin keskustassa.
Lähtö satamasta klo 10.00
Paluu satmaan n. klo 14.30, vaihtoehtoisesti mahdollisuus palata satamaan Shuttle-bussikuljetuksella näyttämällä retkilippua.
Hinnat: 35 €/aikuinen, 25 €/3-16 v, 0-2 v/ilmainen aikuisen sylissä (ei omaa paikkaa)

Piispanlinna 
Kuressaaressa sijaitseva 1300-luvulla rakennettu Piispanlinna on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituksista koko Baltiassa. Nykyään tässä vaikuttavassa linnassa toimii Saarenmaan museo, jossa on perusnäyttely ja erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Opastetun linnakierroksen aikana saat monipuolista tietoa Saarenmaan historiasta ja pääset kokemaan ainutlaatuista keskiajan tunnelmaa. Näkymät merelle, vallihaudoille, puistoon ja Kuressaaren kaupunkiin ovat ainutkertaisen kauniit. Retki sisältää kävelyä mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.
Lähtö satamasta klo 10.15
Paluu omatoimisesti Shuttle-busilla
Hinnat: 25 €/aikuinen, 21 €/3-16 v, 0-2 v/ilmainen aikuisen sylissä (ei omaa paikkaa)

Bussikuljetus satama - Kuressaari -satama
Lähtö sataman parkkialueelta klo 09.20 ja 9.50
Viimeinen kuljetus Kuressaaresta lähtee klo 16.50, lähtöpaikka August Kitzbergi/Uus tn. kulmauksesta.
Ajoaika noin 40 min./suunta
Hinnat: 10 €/hlö, 0-5 v/ilmainen

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Internet-varauksissa matkan hinta suoritetaan yhdellä laskulla. Muilla tavoilla varattaessa matkan varausmaksut määräytyvät seuraavasti:

- jos matkan hinta on alle 100 €, varausmaksu on 20 €
- jos matkan hinta on 100 € - 199 €, varausmaksu on 40 €
- jos matkan hinta on 200 € - 499 €, varausmaksu on 90 €
- jos matkan hinta on 500 € - 999 €, varausmaksu on 200 €
- jos matkan hinta on yli 1 000 €, varausmaksu on 300 €

Varausmaksuna voidaan myös periä yllä olevista poikkeavia summia, jos matkan hintaan sisältyy ennakkoon ostettavia palveluja, joiden arvo on suurempi kuin yllä mainittu varausmaksu. Varausmaksun eräpäivä on viikko varauspäivästä. Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua, internet-varauksissa 28 vrk. 

Matkapaketin toteutuminen vaatii vähintään 25 matkustajaa. Matkanjärjestäjä voi peruuttaa yli kuusi päivää kestävät matkat 20 päivää ennen matkan alkamista, kahdesta kuuteen päivään kestävät matkat 7 päivää ennen matkan alkamista ja alle kaksi päivää kestävät matkat 48 tuntia ennen matkan alkamista (matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 14 §:n 1 momentti).

Matkustajalla on oikeus perua matka, mutta hänen peruuttaessa sopimuksen ennen matkapaketin alkamista, matkanjärjestäjä saa periä matkustajalta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 15 §:n 2 ja 3 momentin mukaisesti määritellyn asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Tulosta tämä sivu

Laivatiedot

Victoria

Laivan tiedot

Victoria risteilee nyt suoraan Helsingistä päiväksi Saarenmaalle. Laivalla teet tarjoushintaisia ostoksia ja nautit herkuttelusta sekä viihteestä.

Ravintolat Grande Buffet, Gurmet Victoria, Grill House, Fast Food 25h, Coffee & Co.
Ostokset Tax Free Superstrore, Perfume & Fashion.
Hyvän olon palvelut Kauneussalonki, Saunaosasto.

Victoria

Menoaikataulu

Helsinki Länsiterminaali 1 Lähtöaika 15:30
Saarenmaa Saapumisaika 09:00

Paluuaikataulu

Saarenmaa Lähtöaika 18:00
Helsinki Länsiterminaali 1 Saapumisaika 13:15

Tekniset tiedot

Valmistusvuosi 2004
Pituus 192,9 m
Leveys 29 m
Nopeus 22 solmua
Matkustajamäärä 2500
Hyttejä 739

Hytit

A4

Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 5, 8 ja 9., neljän hengen ikkunallisia hyttejä kannella 5. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

B4

Ikkunattomia 8 m2 hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

Tulosta tämä sivu

Bussireitit

Huom! Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja. Huomioikaa tämä tehdessänne esim. alkoholiostoksia. Matkustajien tulee itse huolehtia, että kaikissa matkatavaroissa on omistajan nimi ja yhteystiedot. Matkatavaroiden tulee olla hyvin pakattuja, normaalin kuljetuksen kestäviä. Kuljettaja ja Pohjolan Matka eivät vastaa kadonneista tai rikkoontuneista matkatavaroista.

Tarkat lähtöajat, -paikat ja tiedot laiva-aikatauluista on merkitty laskuun/matkavahvistukseen. Laiva- ja bussiaikataulut saattavat muuttua esitteiden ilmestymisen jälkeen. Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen matkavahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Samalla liittymäkuljetusreitillä voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Liittymäkuljetuksiin ei ole mahdollista varata istumapaikkoja etukäteen. Ilmoitattehan matkavarauksenne yhteydessä erikoismatkatavaroista, kuten lastenrattaista ja pyörätuoleista. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla avustaja mukana matkalla. 

2C: Kuopio-Mikkeli-Kouvola-Helsinki


Kuopio linja-autoasema tilausajo 6.35
Kuopio Pitkälahti ABC piha 6.50
Oravikoski pikav.pys. 7.10
Leppävirta Unnukka piha 7.20
Varkaus ABC piha 7.40
Joroinen Jari-Pekka piha eteläpu 7.55
Juva ABC piha 8.55
Mikkeli Matkakeskuksen tilausajo 9.30
Mikkeli Tuukkala ABC piha 9.40
Ristiina pikav.pys. 9.55
Ristiina Neste pys. 10.00
Rantinhovi pikav.pys. 10.05
Tuohikotti ABC piha 10.30
Valkeala ABC piha 11.35
Kouvola linja-autoasema 11.55
Kuusankoski keskustan pikav.pys. 12.10
Koria ABC pys. 12.20
Elimäki Alppiruusu pys. 12.30
Pukaron Paroni piha 12.45
Lapinjärvi Teboil piha 12.50
Helsinki 14.15
Tulosta tämä sivu

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. 

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.