Riika-risteily / Silja Serenade

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. 

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

 

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus Helsingin Eteläsatamaan, jossa maihinnousukorttien jako. Helsingistä tulevat noutavat maihinnousukortit terminaalin 1. kerroksesta Pohjolan Matkan lähtöselvityksestä alkaen klo 14.45. Silja Serenade lähtee Helsingistä klo 16.00. Laivaan nousu alkaen klo 15.15. 
Laivamatka kohti Riikaa kuluu mukavasti nauttien ravintoloiden tarjoamista herkuista, laivan viihdetarjonnasta sekä shoppaillen laivan myymölöissä.

2. matkapäivä
Laiva saapuu Riikaan klo 10.30. Upea päivä Riiassa odottaa! Voit osallistua lisämaksusta Riian kaupunkikierrokselle tai ostaa kuljetukset Jurmalaan tai Baltian suurimpaan ja vanhimpaan eläintarhaan, Riga Zoohon. Jurmalaan sekä Riga Zoohon on molempiin matkaa noin puolen tunnin verran/suunta. Kaupunkikierroksen aikana nähdään suurin osa Riian päänähtävyyksistä. Kaupunkikierros tapahtuu sekä kävellen että bussilla. Kävellen tutustutaan Vanhaankaupunkiin, bussiin ei voi jäädä kaupunkikierroksen ajaksi. Mikäli haluat kierrellä Riiassa ilman sen erityisempää ohjelmaa, voit tutustua keskustassa kaupunkiin omatoimisesti, nautiskella tunnelmasta kahviloissa tai tehdä ostoksia Riian putiikeista ja ostoskeskuksista. Jurmalaa kutsutaan Latvian Rivieraksi, eikä syyttä, sillä rantaviivaa on huimat 33 kilometriä! Jurmalassa aika kuluu ihaillen kauniita pitsihuviloita, joita katsellessa aika tuntuu pysähtyvän. Nämä kauniit huvilat liitettiin Unescon maailmanperintölistaan 1998. Piipahda kahvilassa nauttimassa virvokkeita ja nauti kesäisen Jurmalan tunnelmasta. Kauniin Kisezers-järven rannalla, kauniin honkametsikön keskellä sijaitsevassa Riga Zoossa, puolestaan pääset tutustumaan yli 400 eläinlajiin, kuten tiikereihin kenguruihin ja kirahveihin. 
Silja Serenade lähtee paluumatkalle Riiasta klo 16.30, laivassa oltava puolta tuntia aikaisemmin. Vietä ilta nauttien Silja Serenade-laivan tunnelmasta; Laivan ravintolat tarjoavat makuelämyksiä matkustajille, myymälöistä löydät vielä viime hetken matkamuistot ja tuliaiset, lapset viihtyvät laivalla leikkien, askarrellen ja pallomeressä sukellellen.

3. matkapäivä
Silja Serenade saapuu Helsinkiin klo 11.00. Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus lähtöpaikkakunnalle.

Huom! Matkalle tarvitaan mukaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Hintaan sisältyy
- risteily valitussa hyttiluokassa

Lisämaksusta
- liittymäkuljetukset satamaan (hinnat Hintatiedot-välilehdellä)
- ateriat laivalla
- retket (suosittelemme ennakkovarausta)

Kattausajat
1. matkapäivä
Illallisbuffet-kattaukset
klo 15.45 Grande Buffet
klo 16.30 GrandeBuffet
klo 18.30 GrandeBuffet
klo 19.15 GrandeBuffet

2. matkapäivä
Aamiaiskattaukset
klo 7.30 GrandeBuffet
klo 8.30 GrandeBuffet
klo 9.30 GrandeBuffet

Illallisbuffet-kattaukset
klo 16.45 GrandeBuffet
klo 17.30 GrandeBuffet
klo 19.30 GrandeBuffet
klo 20.15 GrandeBuffet

3. matkapäivä
Aamiaiskattaukset
klo 7.30 GrandeBuffet
klo 8.30 GrandeBuffet
klo 9.30 GrandeBuffet

Huom! Kattausvaraukset ovat sitovia, myös aamiaisella!

Retket

Riian kaupunkikierros bussilla ja kävellen
Suomeksi opastettu yhdistetty bussi- ja kävelykierros. Retken aikana nähdään suurin osa Riian päänähtävyyksistä. Kaupunkikierroksella kävellään Vanhassakaupungissa. Kuljetus takaisin satamaan. Retken kesto on noin 2 tuntia. Retki sisältää kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten retkelle suositellaan mukavia jalkineita.
Lähtö satamalaiturilta klo 11.00
Hinnat: 29 €/aikuinen, 17 €/6-17 v, 0-5 v/ilmainen aikuisen sylissä (ei omaa paikkaa)

Bussikuljetus satama - Riga Zoo -satama
Riian eläintarha on Baltian suurin ja vanhin eläintarha, jossa voi tutustua yli 400 eläinlajiin. Tämä lapsiperheiden suosikkikohde sijaitsee upealla paikalla Mezaparksissa Kisezers-järven rannalla. Sisältää pääsyn eläintarhaan.
Lähtö satamalaiturilta klo 11.00
Paluu eläintarhasta klo 14.30
Ajoaika kohteeseen noin 20 min.
Hinnat: 24 €/aikuinen, 16 €/4-17 v, 0-3 v/ilmainen aikuisen sylissä (ei omaa paikkaa)

Bussikuljetus satama - Jurmala -satama
Lähtö satamalaiturilta klo 11.00
Paluu Jurmalasta klo 14.30, lähtöpaikka Majorin rannalta, Jomas-kadn ja Lienes-kadun kulmauksesta.
Ajoaika noin 30 min./suunta
Hinnat: 17 €/aikuinen, 13 €/6-17 v, 0-5 v/ilmainen aikuisen sylissä (ei omaa paikkaa)

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Internet-varauksissa matkan hinta suoritetaan yhdellä laskulla. Muilla tavoilla varattaessa matkan varausmaksut määräytyvät seuraavasti:

- jos matkan hinta on alle 100 €, varausmaksu on 20 €
- jos matkan hinta on 100 € - 199 €, varausmaksu on 40 €
- jos matkan hinta on 200 € - 499 €, varausmaksu on 90 €
- jos matkan hinta on 500 € - 999 €, varausmaksu on 200 €
- jos matkan hinta on yli 1 000 €, varausmaksu on 300 €

Varausmaksuna voidaan myös periä yllä olevista poikkeavia summia, jos matkan hintaan sisältyy ennakkoon ostettavia palveluja, joiden arvo on suurempi kuin yllä mainittu varausmaksu. Varausmaksun eräpäivä on viikko varauspäivästä. Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua, internet-varauksissa 28 vrk. 

Matkapaketin toteutuminen vaatii vähintään 25 matkustajaa. Matkanjärjestäjä voi peruuttaa yli kuusi päivää kestävät matkat 20 päivää ennen matkan alkamista, kahdesta kuuteen päivään kestävät matkat 7 päivää ennen matkan alkamista ja alle kaksi päivää kestävät matkat 48 tuntia ennen matkan alkamista (matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 14 §:n 1 momentti).

Matkustajalla on oikeus perua matka, mutta hänen peruuttaessa sopimuksen ennen matkapaketin alkamista, matkanjärjestäjä saa periä matkustajalta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 15 §:n 2 ja 3 momentin mukaisesti määritellyn asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Tulosta tämä sivu

Laivatiedot

Silja Serenade

Laivan tiedot

Silja Serenadella olet kuin kaupunkilomalla keskieurooppalaisen kävelykadun tuntumassa. Laivan avara ja lämmin sydän on Promenade-kävelykatu, jonka varrelta löydät niin monipuoliset myymälät, viettelevät kahvilat kuin korkeatasoiset ravintolat.

Silja Serenade/Riika

Menoaikataulu

Helsinki Eteläsatama Lähtöaika 16:00
Riika satama Saapumisaika 10:30

Paluuaikataulu

Riika satama Lähtöaika 16:30
Helsinki Eteläsatama Saapumisaika 11.00

Tekniset tiedot

Valmistusvuosi 1990/1991 (Serenade/Symphony)
Telakka Masa Yards, Turku
Kotisatama Maarianhamina/Tukholma
Pituus 203 m
Leveys 31,5 m
Syväys 7,1 m
Nopeus 21 solmua
Matkustajamäärä 2852
Hyttejä 986/995
Henkilöautoja 395 m

Hytit

A-luokka / Seaside

Korkeatasoinen ikkunallinen 11 m2 hytti 2-4 hengelle, näkymä merelle, kansilla 5 ja 8-11. Hyteissä on tv. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä myös liikuntarajoitteisille (ei kannella 5) sekä lemmikkejä mukanaan kuljettaville.

Promenade

Korkeatasoinen ikkunallinen 11 m2 hytti 2-4 hengelle, näkymä Promenadelle, kansilla 8-11. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille.

B-luokka

Ikkunaton 11 m2 hytti 2-4 hengelle kansilla 5 sekä 9-11. Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä myös allergikoille ja lemmikeitä mukanaan kuljettaville.

C-luokka

Ikkunaton 11 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 2. Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä myös lemmikeitä mukanaan kuljettaville.

Tulosta tämä sivu

Bussireitit

Huom! Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja. Huomioikaa tämä tehdessänne esim. alkoholiostoksia. Matkustajien tulee itse huolehtia, että kaikissa matkatavaroissa on omistajan nimi ja yhteystiedot. Matkatavaroiden tulee olla hyvin pakattuja, normaalin kuljetuksen kestäviä. Kuljettaja ja Pohjolan Matka eivät vastaa kadonneista tai rikkoontuneista matkatavaroista.

Tarkat lähtöajat, -paikat ja tiedot laiva-aikatauluista on merkitty laskuun/matkavahvistukseen. Laiva- ja bussiaikataulut saattavat muuttua esitteiden ilmestymisen jälkeen. Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen matkavahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Samalla liittymäkuljetusreitillä voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Liittymäkuljetuksiin ei ole mahdollista varata istumapaikkoja etukäteen. Ilmoitattehan matkavarauksenne yhteydessä erikoismatkatavaroista, kuten lastenrattaista ja pyörätuoleista. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla avustaja mukana matkalla. 

3A Riika: Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä-Lahti-Helsinki


Hirvaskangas, ABC piha 8.25
Äänekoski linja-autoasema 8.40
Suolahti linja-autoasema 8.50
Laukaa linja-autoasema 9.10
Vihtavuori Vihtahousun pys. 9.15
Vaajakoski Vesmanninmäki 9.30
Jyväskylä Harjukatu tilausajolai 9.45
Keljonkangas ABC piha 9.55
Muurame Shell piha 10.00
Korpilahti keskustan pys. 10.10
Jämsänkoski linja-autoasema 10.35
Jämsä linja-autoasema 10.50
Kuhmoinen Neste piha 11.05
Padasjoki ABC piha 12.05
Vääksy vanha tori 12.30
Lahti Marolankatu turistipys. 13.05
Lahti Moisionkatu pikav.pys. 13.10
Laune Citymarket pikav.pys. 13.15
Orimattila Tuuliharja piha 13.30
Mäntsälä linja-autoasema 13.45

2B Riika: Iisalmi-Kuopio-Mikkeli-Kouvola-Helsinki


Iisalmi linja-autoasema 5.45
Lapinlahti Matin ja Liisan asema 6.15
Alapitkä pikav.pys. 6.25
Siilinjärvi linja-autoasema 6.40
Vuorela ramppi 6.50
Kuopio linja-autoasema tilausajo 7.05
Kuopio Pitkälahti ABC piha 7.20
Oravikoski pikav. pys. 7.40
Leppävirta Unnukka piha 7.50
Varkaus ABC piha 8.10
Joroinen Jari-Pekka piha eteläpu 8.25
Juva ABC piha 9.25
Mikkeli Matkakeskuksen tilausajo 10.00
Mikkeli Tuukkala ABC piha 10.10
Ristiina pikav.pys. 10.25
Ristiina Neste pys. 10.30
Rantinhovi pikav.pys. 10.35
Tuohikotti ABC piha 11.00
Valkeala ABC piha 12.05
Kouvola linja-autoasema 12.25
Kuusankoski keskustan pikav.pys 12.40
Koria ABC pys. 12.50
Elimäki Alppiruusu pys. 13.00
Pukaron Paroni piha 13.15
Lapinjärvi Teboil piha 13.20

1A Riika: Joensuu-Imatra-Lappeenranta-Kotka-Porvoo-Helsinki


Joensuu Kirkkokatu Taidemuseo ma 5.55
Joensuu linja-autoasema laituri 6.00
Reijola ramppi 6.10
Honkavaara Gulf pys. 6.20
Onkamo th 6.30
Tolosenmäki Neste piha 6.45
Kitee ABC piha 6.55
Puhos th VT6 pys. 7.05
Kesälahti Pivanka piha 7.40
Saari SEO piha 7.55
Särkisalmi ABC piha 8.05
Parikkala rautatieasema 8.15
Simpele Teboil piha 9.00
Rautjärvi Pirholan th 9.15
Imatra Vuoksenniska SEO piha 9.30
Imatra keskusliikenneasema 9.40
Imatra Olavinkatu kaukoliikennep 9.45
Imatra Vesivalon pys. 9.55
Joutseno linja-autoasema 10.10
Joutseno Ahvenlampi pikav.pys. 10.12
Lauritsala Karjalantien pikav.py 10.25
Lappeenranta Peltolan koulu 10.30
Lappeenranta Kourulan pikav.pys. 10.34
Lappeenranta Skinnarila pikav.py 10.35
Luumäki Jurvalan pikav.pys. 10.50
Taavetti linja-autojen lähtöpaik 11.00
Pyhältö pikav.pys. 11.20
Hamina linja-autoasema 12.10
Karhula linja-autoasema 12.35
Kotka linja-autoasema 12.50
Sutela pikav.pys. 13.00
Siltakylä liittymä 71 pikav.pys. 13.05
Pyhtää kk. liittymä 70 13.15
Ruotsinpyhtää liittymä 68 pikav. 13.20
Loviisa linja-autoasema 13.30
Porvoo Shell Kuninkaanportti 13.45
Tulosta tämä sivu

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. 

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.