Riika-risteily / Europa

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. 

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

 

Matkaohjelma

Kesällä 2020 risteillään Riikaan kaksi kertaa! Tämä upea Baltian Pariisiksi kutsuttu kaupunki on täynnä nähtävää ja koettavaa. Riika sijaitsee Daugava-joen suulla ja on entisaikaan ollut kaupankäynnin risteys. Tästä johtuen Riika onkin monikulttuurinen kaupunki. Jokainen vuosisata on jättänyt jälkensä Riikaan ja tämä on nähtävissä Vanhan Riian ja ja keskustan arkkitehtuurissa. Riikaa kutsutaankin myös arkkitehtuurin helmeksi. Samassa kaupungissa on nähtävissä niin keskiaikaiset vanhat rakennukset kuin ainutlaatuisia jugendtyylisiä rakennuksia sekä puuarkkitehtuuria. Risteilymatkalla Riikaan on mahdollista ostaa lisäpalveluna mielenkiintoisia retkiä, jotka vievät syvemmälle kaupungin historiaan ja tarinoihin oppaan johdolla.

1. matkapäivä
Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus Helsingin Länsisatamaan, jossa maihinnousukorttien jako. Helsingistä tulevat noutavat maihinnousukortit terminaalin 1. kerroksesta Pohjolan Matkan lähtöselvityksestä alkaen klo 15.45. Laivaan nousu alkaen klo 16.15. Europa lähtee Helsingistä klo 17.00. Laivamatka kohti Riikaa kuluu mukavasti nauttien ravintoloiden tarjoamista herkuista, laivan viihdetarjonnasta sekä shoppaillen laivan myymölöissä.

2. matkapäivä
Laiva saapuu Riikaan klo 11.30. Upea päivä Riiassa odottaa! Voit osallistua lisämaksusta Riian kaupunkikierrokselle, lähteä bussiretkelle Siguldaan ja Gauja-joen laaksoon tai ostaa kuljetukset keskustaan tai Jurmalaan. Kuljetus keskustaan kestää noin 15 minuuttia/suunta ja Jurmalaan matkaa on noin puolen tunnin verran/suunta. Kaupunkikierroksen aikana nähdään suurin osa Riian päänähtävyyksistä. Kaupunkikierros tapahtuu sekä kävellen että bussilla. Kävellen tutustutaan Vanhaankaupunkiin, bussiin ei voi jäädä kaupunkikierroksen ajaksi. Bussiretki Siguldaan ja Gauja-joen laaksoon on tämän vuoden uutuusretki ja tarjoaa upean retkikokemuksen, jonka iakana vieraillaan Turaidan linnassa ja Liiviläisritarien Siguldan linnassa. Retken aikana tutustutaan myös luonnonkauniiseen Siguldaan ja Turaidan historialliseen keskukseen. Retken aikana pidetään kahvitauko (huom! Omakustanteinen, ei sisälly hintaan!). Mikäli haluat kierrellä Riiassa ilman sen erityisempää ohjelmaa, voit tutustua keskustassa kaupunkiin omatoimisesti, nautiskella tunnelmasta kahviloissa tai tehdä ostoksia Riian putiikeista ja ostoskeskuksista. Jurmalaa kutsutaan Latvian Rivieraksi, eikä syyttä, sillä rantaviivaa on huimat 33 kilometriä! Jurmalassa aika kuluu ihaillen kauniita pitsihuviloita, joita katsellessa aika tuntuu pysähtyvän. Nämä kauniit huvilat liitettiin Unescon maailmanperintölistaan 1998. Piipahda kahvilassa nauttimassa virvokkeita ja nauti kesäisen Jurmalan tunnelmasta. Europa lähtee paluumatkalle Riiasta klo 19.30.

3. matkapäivä
Viimeisenä matkapäivänä on runsaasti aikaa nauttia Europa-laivan tunnelmasta. Laivan ravintolat tarjoavat makuelämyksiä matkustajille, myymälöistä löydät vielä viime hetken matkamuistot ja tuliaiset, lapset viihtyvät Europalla leikkien, askarrellen ja pallomeressä sukellellen. Europa saapuu Helsinkiin 16.00. Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus lähtöpaikkakunnalle.

Huom! Matkalle tarvitaan mukaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Hintaan sisältyy
- risteily valitussa hyttiluokassa
- ateriapaketti: 2 x päivällinen, 2 x aamiainen.

Kattausajat
1. matkapäivä
Buffet-kattaukset
klo 16.30 Buffet
klo 17.00 Fast Lane
klo 19.00 Buffet
klo 19.30 Fast Lane
klo 21.15 Buffet

2. matkapäivä
Aamiaiskattaukset
klo 8.00 Buffet
klo 9.00 Buffet

Buffet-kattaukset
klo 17.15 Buffet
klo 18.00 Fast Lane
klo 19.30 Buffet
klo 20.30 Fast Lane
klo 21.45 Buffet

3. matkapäivä
Aamiaiskattaukset
klo 8.00 Buffet
klo 9.00 Buffet
Buffet-kattaukset (lisämaksusta)
klo 13.00-16.00
 

Lisämaksusta
- liittymäkuljetukset satamaan (hinnat Hintatiedot-välilehdellä)
- retket (suosittelemme ennakkovarausta)
- 3. matkapäivän lounas

Retkipaikkoja varattavissa rajallinen määrä - mikäli suosikkiretkeäsi ei ole saatavilla, otathan yhteyttä toimistoomme!

Bussikuljetus satamasta keskustaan ja takaisin sisältyy risteilymatkan hintaan!

Bussikuljetus keskustaan ja takaisin sisältyy risteilyn hintaan. Bussi kulkee tauotta satamasta keskustaan ja takaisin satamaan klo 12-18.15 välisenä aikana. Ensimmäinen lähtö satamasta klo 12.00, viimeinen paluu keskustasta klo 18.15. Paluu keskustasta Miehitysaukiolta. Miehitysaukion latviankielinen nimi on Latviesu Strelnieku Laukums. Kuljetus kestää noin 15 minuuttia yhteen suuntaan.

Riian kaupunkikierros bussilla ja kävellen
Suomeksi opastettu yhdistetty bussi- ja kävelykierros. Retken aikana nähdään suurin osa Riian päänähtävyyksistä. Kaupunkikierroksella kävellään Vanhassakaupungissa. Kuljetus takaisin satamaan. Retken kesto on noin 2 tuntia. Retki sisältää kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten retkelle suositellaan mukavia jalkineita.
Lähtö satamalaiturilta klo 12.30
Retken hinnat: 34 €/aikuinen, 20 €/6-17 v, 0-5 v/ilmainen aikuisen sylissä (ei omaa paikkaa)

Retki Rundalen linnaan
Suomeksi opastettu retki bussilla ja kävellen kohteessa. Retken aikana tutustutaan upeaan barokkiajan Rundalen linnaan ja linnan ranskalaistyyliseen puistoon. Hinta sisältää pääsylipun linnaan. Suosittelemme mukavia jalkineita. Retki päättyy Riian satamaan.
Lähtö satamalaiturilta klo 12.00
Rundalen linna ja puisto klo 13.45-15.45
Kahvitauko / vapaata aikaa klo 15.45-16.45
Paluulähtö Rundalenista klo 16.45
Paluu satamaan klo 18.15
Retken hinnat: 45 €/aikuinen, 27 €/6-17 v, 0-5 v/ilmainen aikuisen sylissä (ei omaa paikkaa)

Retki Jurmalaan
Suomeksi opastettu retki Jurmalaan, jossa ensin tutustutaan bussi- ja kävelykierroksella päänähtävyyksiin minkä jälkeen omatoimista vapaata aikaa (n. 2,5h) ennen paluulähtöä. Retki päättyy Riian satamaan.
Lähtö satamalaiturilta klo 12.00
Kiertoajelu Jurmalassa klo 12.30-13.30
Vapaata aikaa klo 13.30-16.00
Paluu Jurmalasta 16.30
Bussin saapumis- ja lähtöpaikka Jurmalassa on Majorin rannalla, Jomas-kadun ja Lienes-kadun kulmauksessa.
Kesto noin 4,5 tuntia. Ajoaika kohteeseen noin 30 min.
Retken hinnat: 32 €/aikuinen, 19 €/6-17 v, 0-5 v/ilmainen aikuisen sylissä (ei omaa paikkaa)

Peruutusehdot
- Ennakkomaksu 100 €/hlö on maksettava viimeistään 7 vrk varauksen jälkeen, matka on maksettava kokonaisuudessaan viimeistään 36 vrk ennen lähtöä.
- Maksetun matkan voi peruuttaa kuluitta 32 vrk ennen lähtöä, jolloin maksut palautetaan asiakkaalle takaisin.
- Myöhemmin kuin 32 vrk ennen lähtöä perutut matkat veloitetaan kokonaan.
- HUOM! 14 vuorokautta tai myöhemmin ennen lähtöä perutuista retkipaikoista veloitetaan 100%, myös mahdolliset muutokset tehtävä ennen 14 vuorokauden aikarajaa.

HUOM! Club One -hintaisia hyttejä varatessa tulee varaukselle syöttää Club One -kortin numero!

 

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Internet-varauksissa matkan hinta suoritetaan yhdellä laskulla. Muilla tavoilla varattaessa matkan varausmaksut määräytyvät seuraavasti:

- jos matkan hinta on alle 100 €, varausmaksu on 20 €
- jos matkan hinta on 100 € - 199 €, varausmaksu on 40 €
- jos matkan hinta on 200 € - 499 €, varausmaksu on 90 €
- jos matkan hinta on 500 € - 999 €, varausmaksu on 200 €
- jos matkan hinta on yli 1 000 €, varausmaksu on 300 €

Varausmaksuna voidaan myös periä yllä olevista poikkeavia summia, jos matkan hintaan sisältyy ennakkoon ostettavia palveluja, joiden arvo on suurempi kuin yllä mainittu varausmaksu. Varausmaksun eräpäivä on viikko varauspäivästä. Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua, internet-varauksissa 28 vrk. 

Matkapaketin toteutuminen vaatii vähintään 25 matkustajaa. Matkanjärjestäjä voi peruuttaa yli kuusi päivää kestävät matkat 20 päivää ennen matkan alkamista, kahdesta kuuteen päivään kestävät matkat 7 päivää ennen matkan alkamista ja alle kaksi päivää kestävät matkat 48 tuntia ennen matkan alkamista (matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 14 §:n 1 momentti).

Matkustajalla on oikeus perua matka, mutta hänen peruuttaessa sopimuksen ennen matkapaketin alkamista, matkanjärjestäjä saa periä matkustajalta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 15 §:n 2 ja 3 momentin mukaisesti määritellyn asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Tulosta tämä sivu

Laivatiedot

Europa Riian risteily

Laivan tiedot

Uudistetulla Europalla risteillään joulukuusta 2016 alkaen entistä ehommissa puitteissa. Laiva on uudistettu autokannen yläpuolelta kölistä perään, ja uuden ilmeen ovat saaneet sekä yleiset tilat että hytit. Shoppaile uudistetun laivan myymälöissä edullisin merihinnoin, herkuttele ravintoloissa ja yövy raikkaasti sisustetuissa hyteissä.

Ravintolat Grande Buffet, Tavolàta Ristorante Italiano, Grill House, Fast Lane, Coffee & Co.
Ostokset Tax Free Superstrore, Perfume & Fashion, Kids & Toys, Gifts ja Electronics.
Hyvän olon palvelut Hera Salongid Beauty Salon, Sauna Beach.

Europa/aikataulu Riian risteilylle

Menoaikataulu

Helsinki Länsisatama Lähtöaika 17:00
Riika Saapumisaika 11:30

Paluuaikataulu

Riika Lähtöaika 19:30
Helsinki Länsisatama Saapumisaika 16:00

Tekniset tiedot

Valmistusvuosi 1993
Telakka Meyer Werft, Saksa
Kotisatama Maarianhamina
Pituus 202 m
Leveys 32 m
Syväys 6,8 m
Nopeus 21,5 solmua
Matkustajamäärä 3013
Hyttejä 1152
Henkilöautoja 340

Hytit

De Luxe

Uusittu raikkaasti sisustettu ja viihtyisä 16 m2 hytti kahdelle hengelle 11. kannella. Hytissä on parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohva, jääkaappi, virvokkeita ja tv. Lisäksi yön yli kestävillä matkoilla hintaan sisältyy erikoisaamiainen.

Family

Tämä uusittu hyttiluokka on kokonaan varattu perhematkailuun. Family-hyttejä on sekä ikkunallisia että ikkunattomia hyttejä ja ne ovat tarkoitettu vähintään viidelle, enintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Hytit sijaitsevat 5. kannella ja ne koostuvat kahdesta väliovellisesta hytistä (väliovea ei saa lukkoon). Hyteissä on tv.

A2

Korkeatasoinen 9 m2 hytti 2 hengelle merinäköalalla. Hyteissä alavuoteet. Hyteissä on televisio. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.

A4

Korkeatasoinen 9 m2 hytti 4 hengelle merinäköalalla kansilla 5 ja 9. Hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyteissä on televisio. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.

B2

Uusittu, raikkaasti sisustettu ikkunaton 9 m2 hytti 2 henkilölle. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

B22

Uusittu ikkunaton 7 m2 hytti 1-2 hengelle kansilla 5 ja 9-11. Hyteissä on vuoteet päällekkäin sekä TV.

B4

Uusittu, raikkaasti sisustettu ikkunaton 9 m2 hytti 4 hengelle kansilla. Neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

C4

Mukava, ikkunaton 8,1 m2 hytti 4 hengelle kannella 2. Hyttejä on myös lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

Tulosta tämä sivu

Bussireitit

Huom! Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja. Huomioikaa tämä tehdessänne esim. alkoholiostoksia. Matkustajien tulee itse huolehtia, että kaikissa matkatavaroissa on omistajan nimi ja yhteystiedot. Matkatavaroiden tulee olla hyvin pakattuja, normaalin kuljetuksen kestäviä. Kuljettaja ja Pohjolan Matka eivät vastaa kadonneista tai rikkoontuneista matkatavaroista.

Tarkat lähtöajat, -paikat ja tiedot laiva-aikatauluista on merkitty laskuun/matkavahvistukseen. Laiva- ja bussiaikataulut saattavat muuttua esitteiden ilmestymisen jälkeen. Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen matkavahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Samalla liittymäkuljetusreitillä voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Liittymäkuljetuksiin ei ole mahdollista varata istumapaikkoja etukäteen. Ilmoitattehan matkavarauksenne yhteydessä erikoismatkatavaroista, kuten lastenrattaista ja pyörätuoleista. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla avustaja mukana matkalla. 

3B: Vaajakoski-Jyväskylä-Jämsä-Lahti-Helsinki


Vaajakoski Vesmanninmäki 10.30
Jyväskylä Harjukatu tilausajolai 10.45
Keljonkangas ABC piha 10.55
Muurame Shell piha 11.00
Korpilahti keskustan pysäkki 11.10
Jämsänkoski linja-autoasema 11.35
Jämsä linja-autoasema 11.50
Kuhmoinen Neste piha 12.05
Padasjoki ABC piha 13.05
Vääksy vanha tori 13.30
Lahti Marolankatu turistipys. 14.05
Lahti Moisionkatu pikav.pys. 14.10
Laune Citymarket pikav.pys. 14.15
Orimattila Tuuliharja piha 14.30
Mäntsälä linja-autoasema 14.45
Helsinki 15.45

2C: Kuopio-Mikkeli-Kouvola-Helsinki


Kuopio linja-autoasema tilausajo 8.05
Kuopio Pitkälahti ABC piha 8.20
Oravikoski pikav.pys. 8.40
Leppävirta Unnukka piha 8.50
Varkaus ABC piha 9.10
Joroinen Jari-Pekka piha eteläpu 9.25
Juva ABC piha 10.25
Mikkeli Matkakeskuksen tilausajo 11.00
Mikkeli Tuukkala ABC piha 11.10
Ristiina pikav.pys. 11.25
Ristiina Neste pys. 11.30
Rantinhovi pikav.pys. 11.35
Tuohikotti ABC piha 12.00
Valkeala ABC piha 13.05
Kouvola linja-autoasema 13.25
Kuusankoski keskustan pikav.pys. 13.40
Koria ABC pys. 13.50
Elimäki Alppiruusu pys. 14.00
Pukaron Paroni piha 14.15
Lapinjärvi Teboil piha 14.20
Helsinki 15.45

06J: Joensuu-Lappeenranta-Kouvola-Helsinki


Joensuu Kirkkokatu Taidemuseo ma 7.25
Joensuu linja-autoasema laituri 7.30
Reijola ramppi 7.40
Honkavaara Gulf pys. 7.50
Onkamo th 8.00
Tolosenmäki Neste piha 8.15
Kitee ABC piha 8.25
Puhos th VT6 pys. 8.35
Kesälahti Pivanka piha 9.10
Saari SEO piha 9.25
Särkisalmi ABC piha 9.35
Parikkala rautatieasema 9.45
Simpele Teboil piha 10.00
Rautjärvi Pirholan th 10.15
Imatra Vuoksenniska SEO piha 10.25
Imatra keskusliikenneasema 10.35
Joutseno linja-autoasema 10.50
Lappeenranta ABC Viipurinportti 11.35
Lappeenranta Peltolan koulu 11.45
Sammonlahti pikav.pys. 11.55
Taavetti Satun Makiat piha 12.15
Utti ABC piha 12.45
Kouvola linja-autoasema 13.05
Kuusankoski keskustan pikav.pys. 13.20
Elimäki Alppiruusu piha 13.40
Pukaron Paroni piha 14.10
Helsinki 15.45
Tulosta tämä sivu

Kartta ja kuvat

Map data © Google

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. 

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.