Vienan Kemi ja Solovetskin luostari 5 pv

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 
 

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Bussimatka Vartiukseen. Rajan ylitys ja tullimuodollisuudet Vartiuksen rajanylityspaikalla. Bussimatka Kostamukseen. Majoitus Nord hotelli. Päivällinen.

2. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Matka kohti Vienanmeren rantaa alkaa. Matkaamme Kemin kaupunkiin, jossa majoitus Hotel Prichal. Päivällinen.

3. matkapäivä
Varhainen aamiainen. Klo 8.00 lähtö Kemistä laivalla kohti Solovetskin saarta. Euroopan ainoa maitovalaspopulaatio saapuu kesäisin Solovetskin saaristoon. Joten hyvällä tuurilla laivalta käsin voi nähdä vilauksen valaista. Klo 10.00 saapuminen Solovetskiin. Solovetskin luostarisaari on Laatokan Valamon luostarin ohella yksi läntisen Venäjän merkittävimpiä kulttuurikeskuksia. Saarelle on perustettu ensimmäinen luostari jo 1400-luvulla. Sittemmin saaren rakennukset ovat toimineet pakkotyöleirinä ja vankilana. Nykyään alueella toimii vielä pieni munkkiyhteisö. Osa rakennuksista on museokäytössä. Saareen tutustutaan suomenkielisen oppaan johdolla. Kierroksen kesto on noin 2,5 tuntia. Kierroksen jälkeen nautitaan lounas Kajut Kompanija -kahvilassa. Lounaan jälkeen tehdään vielä retki Sekirnaja-vuorelle, joka sijaitsee saaren korkeimmalla kohdalla. Huipulta avautuu upea maisema Solovetskin saarelle ja kauas Vienanmeren horisonttiin. Klo 19.00 lähtö Solovetskin saarelta laivalla takaisin mantereelle. Majoitus Hotel Prichal. Klo 21.00 päivällinen.

4. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Bussimatka Kostamukseen. Paluumatkalla ehdimme tutustua tähän rajakaupunkiin paremmin opastetulla kiertoajelulla. Kierroksen jälkeen ostosaikaa kaupungilla. Majoitus Nord hotelli. Päivällinen.

5. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Rajan ylitys ja tullimuodollisuudet Vartiuksen rajanylityspaikalla. Bussikuljetus lähtöpaikkakunnille.

Aikataulut sitoumuksetta ja paikallista aikaa. Emme vastaa mahdollisista raja- ja tulliviranomaisten aiheuttamista viivästyksistä ja niiden tuomista muutoksista matkaohjelmaan. Hinnat perustuvat 8.1.2019 ruplan kurssiin.

Hintaan sisältyy
- bussikuljetus
- hotellimajoitus kahden hengen huoneessa
- puolihoito hotelleissa (aamiainen ja päivällinen)
- laivaliput Kemi-Solovetski-Kemi
- opastettu kierros luostarin alueella
- lounas Solovetskissa
- retki Sekirnaja vuorelle Solovetskissa
- opastettu kiertoajelu Kostamuksessa
- ryhmäviisumi

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 55 €/hlö
Yhden hengen huoneita rajoitettu määrä. 

Huom! Omalla viisumilla matkustaville alennus 62 €/hlö.

Ryhmäviisumi
Ryhmäviisumia varten tulee toimittaa sähköisesti täytetty, tulostettu ja allekirjoitettu viisumianomuskaavake,  valokopio passin henkilötietoaukeamasta, 1 värillinen passivalokuva, jonka koko 3,5 x 4,5 cm (enintään 6 kk vanha) ja todistus voimassaolevasta matkustajavakuutuksesta (A4) toimistoomme viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua osoitteeseen: Pohjolan Matka, viisumit, Valtakatu 51, 53100 Lappeenranta. 

Kaavake täytetään sivulla https://visa.kdmid.ru aikaisintaan 45 vrk ennen matkaa (täytetty kaavake on voimassa vain rajoitetun ajan).

Ohjeet sähköisen viisumianomuskaavakkeen täyttöön löydät täältä: Ryhmäviisumi
Pohjolan Matkan matkatoimistot neuvovat asiakkaitaan viisumianomuksen täyttämisessä.

HUOM! Vakuutustodistuksesta on käytävä ilmi, että vakuutus on maailmanlaajuinen tai sen voimassaoloalue sisältää Venäjän, vakuutuksen numero, vakuutetun nimi, vakuutuksen voimassaoloaika ja mitä vakuutus kattaa. Vakuutuskorttien ja vakuutuskirjojen kopiot eivät kelpaa viisumin liitteeksi. Vakuutuksen tulee olla englannin-, suomen-, tai venäjänkielinen.

Myöhässä toimitetusta viisumianomuksesta perimme pikaviisumin lisämaksun. Passi on otettava matkalle mukaan. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Matkan peruuntuessa emme hyvitä passikuvista aiheutuneita kustannuksia.

HUOM! Mahdollinen viisumin rekisteröintimaksu peritään matkalla.

Kirkoissa ja luostareissa noudatetaan hiljaisuutta ja vältetään äänekästä keskustelua. Valokuvaaminen on kiellettyä ja luostarin väkeä ei saa kuvata ilman lupaa. Pukeutumisessa noudatetaan luostarien sääntöjä. Naiset pukeutuvat hameeseen ja peittävät hiukset huiveilla. Shortsit, minihameet ja verryttelyhousut eivät sovi luostariin. 

Hyvä tietää
Venäjällä käy maksuvälineenä paikallinen valuutta rupla. Suosittelemme, että vaihdatte ruplia etukäteen. Takseissa ja pienissä myymälöissä voi maksaa vain käteisellä. Kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineenä isoimmissa kaupoissa sekä hotelleissa. Ruplia voi nostaa myös pankkiautomaateista. 
Reseptilääkkeistä pitää olla reseptit tai reseptikopiot matkalla mukana.

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Internet-varauksissa matkan hinta suoritetaan yhdellä laskulla. Muilla tavoilla varattaessa matkan varausmaksut määräytyvät seuraavasti:

- jos matkan hinta on alle 100 €, varausmaksu on 20 €
- jos matkan hinta on 100 € - 199 €, varausmaksu on 40 €
- jos matkan hinta on 200 € - 499 €, varausmaksu on 90 €
- jos matkan hinta on 500 € - 999 €, varausmaksu on 200 €
- jos matkan hinta on yli 1 000 €, varausmaksu on 300 €

Varausmaksuna voidaan myös periä yllä olevista poikkeavia summia, jos matkan hintaan sisältyy ennakkoon ostettavia palveluja, joiden arvo on suurempi kuin yllä mainittu varausmaksu. Varausmaksun eräpäivä on viikko varauspäivästä. Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua, internet-varauksissa 28 vrk. 

Matkapaketin toteutuminen vaatii vähintään 25 matkustajaa. Matkanjärjestäjä voi peruuttaa yli kuusi päivää kestävät matkat 20 päivää ennen matkan alkamista, kahdesta kuuteen päivään kestävät matkat 7 päivää ennen matkan alkamista ja alle kaksi päivää kestävät matkat 48 tuntia ennen matkan alkamista (matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 14 §:n 1 momentti).

Matkustajalla on oikeus perua matka, mutta hänen peruuttaessa sopimuksen ennen matkapaketin alkamista, matkanjärjestäjä saa periä matkustajalta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 15 §:n 2 ja 3 momentin mukaisesti määritellyn asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Tulosta tämä sivu

Majoitus

Nord Hotel ****

Nord Hotel
Gornjakov valtakatu 4b, Kostamus

Vuonna 2015 valmistunut hotelli Kostamuksen keskustassa. Hotelli on pieni ja kodikas. Hotellissa on sauna ja ravintola. Huoneissa on mukavat vuoteet, pimennysverhot ja satelliitti-tv.

Tietoja

Prichal Hotel ***

Prichal Hotel
Naberezhnaja katu, 1 Kemin piiri, Rabocheostrovsk kylä

Hotelli sijaitsee 12 km Kemistä, Vienanmeren rannalla. Solovetskin laivojen laituri sijaitsee Prichalin välittömässä läheisyydessä. Alueella on 8 eritasosta kaksikerroksista puurakennusta joissa on majoitustilaa yhteensä 190 hengelle. Huoneissa on WC, suihku, TV. Alueella on ravintola, baari, sauna ja matkamuistokioski.

Tietoja

Tulosta tämä sivu

Bussireitit

Huom! Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja. Huomioikaa tämä tehdessänne esim. alkoholiostoksia. Matkustajien tulee itse huolehtia, että kaikissa matkatavaroissa on omistajan nimi ja yhteystiedot. Matkatavaroiden tulee olla hyvin pakattuja, normaalin kuljetuksen kestäviä. Kuljettaja ja Pohjolan Matka eivät vastaa kadonneista tai rikkoontuneista matkatavaroista.

Tarkat lähtöajat, -paikat ja tiedot laiva-aikatauluista on merkitty laskuun/matkavahvistukseen. Laiva- ja bussiaikataulut saattavat muuttua esitteiden ilmestymisen jälkeen. Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen matkavahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Samalla liittymäkuljetusreitillä voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Liittymäkuljetuksiin ei ole mahdollista varata istumapaikkoja etukäteen. Ilmoitattehan matkavarauksenne yhteydessä erikoismatkatavaroista, kuten lastenrattaista ja pyörätuoleista. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla avustaja mukana matkalla. 

BU6A: Kitee-Nurmes-Kuhmo


Kitee ABC piha 4.50
Tolosenmäki Neste piha 5.05
Onkamo th. 5.20
Honkavaara Gulf pys. 5.30
Reijola ramppi 5.45
Joensuu linja-autoasema 5.50
Joensuu Kirkkokatu Taidemuseo ma 6.00
Juuka ABC piha 7.20
Nurmes ABC piha 8.00
Kuhmo linja-autoasema 9.45
Tulosta tämä sivu

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.