Sortavala-Valamo 3 pv

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 
 

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Bussimatka Niiralan raja-asemalle. N. klo 12.30 Niirala-Värtsilä raja-asemalla tullimuodollisuudet. Matka jatkuu Sortavalaan (n. 63 km). Majoittuminen hotelli Piipunpiha. Klo 16.30-17.30 opastettu Sortavalan kiertoajelu. Klo 18.30 päivällinen.

2. matkapäivä
Aamiainen. Klo 9.00 lähtö kantosiipialuksella Vanhaan Valamoon (säävaraus). Laivamatka kestää n. tunnin. Matkalaukut kuljetetaan paikallisella autolla satamasta hotelliin. Valamon suomenkielisen oppaan johdolla tutustumme pääkirkkoon, veljeshautausmaahan ja Punaiseen skiittaan. Valamon pääkirkko koostuu ylä- ja alakirkosta. Pääkirkon yläkerta on korkea, kauniisti kaartuva temppeli. Matala alakirkko on Valamon luostarin elävin ja tunnelmallisin rukoushuone, ja se on täysin kunnostettu ja jatkuvasti käytössä. Tutustumme myös Punaiseen Skiittaan. Kirkkomusiikkikonsertti. Lounas luostarin Trapezassa. Majoittuminen Igumenskaja-hotelliin. Klo 19.00 päivällinen.

3. matkapäivä
Aamiainen. Huoneiden luovutus. Matkalaukut kuljetetaan hotellista satamaan paikallisella autolla. Klo 10.00 lähtö kantosiipialuksella Sortavalaan. Lyhyt ostosaika Sortavalassa. Klo 14.00 lähtö kotimatkalle. Tullimuodollisuudet Värtsilä-Niirala raja-asemalla. Bussimatka lähtöpaikkakunnalle.

Aikataulut sitoumuksetta ja paikallista aikaa. Emme vastaa mahdollisista raja- ja tulliviranomaisten aiheuttamista viivästyksistä ja niiden tuomista muutoksista matkaohjelmaan. Hinnat perustuvat 11.1.18 ruplan kurssiin.

Hintaan sisältyy
- bussikuljetus
- hotellimajoitus 2-hengen huoneessa 1 yö Sortavalassa ja 1 yö Valamossa
- aamiaiset
- opastettu kiertoajelu Sortavalassa
- laivaliput Sortavala-Valamo-Sortavala
- opastettu kävelykierros Valamon pääluostarin alueella, tutustuminen luostariin ja Punaiseen Skiittaan sekä kirkkomusiikki konsertti
- päivällinen Sortavalassa ja Valamossa
- lounas Valamossa
- ryhmäviisumi

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 45 €/hlö
Yhden hengen huoneita rajoitettu määrä.

Huom! Omalla viisumilla matkustaville alennus 62 €/hlö.

Ryhmäviisumi
Ryhmäviisumia varten tulee toimittaa sähköisesti täytetty, tulostettu ja allekirjoitettu viisumianomuskaavake,  valokopio passin henkilötietoaukeamasta, 1 värillinen passivalokuva, jonka koko 3,5 x 4,5 cm (enintään 6 kk vanha) ja todistus voimassaolevasta matkustajavakuutuksesta (A4) toimistoomme viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua osoitteeseen: Pohjolan Matka, viisumit, Valtakatu 51, 53100 Lappeenranta. 

Kaavake täytetään sivulla https://visa.kdmid.ru aikaisintaan 45 vrk ennen matkaa (täytetty kaavake on voimassa vain rajoitetun ajan).

Ohjeet sähköisen viisumianomuskaavakkeen täyttöön löydät täältä: Ryhmäviisumi
Pohjolan Matkan matkatoimistot neuvovat asiakkaitaan viisumianomuksen täyttämisessä.

HUOM! Vakuutustodistuksesta on käytävä ilmi, että vakuutus on maailmanlaajuinen tai sen voimassaoloalue sisältää Venäjän, vakuutuksen numero, vakuutetun nimi, vakuutuksen voimassaoloaika ja mitä vakuutus kattaa. Todistuksessa tulee olla vakuutusyhtiön leima. Vakuutuskorttien ja vakuutuskirjojen kopiot eivät kelpaa viisumin liitteeksi. Vakuutuksen tulee olla englannin-, suomen-, tai venäjänkielinen.

Myöhässä toimitetusta viisumianomuksesta perimme pikaviisumin lisämaksun. Passi on otettava matkalle mukaan. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Matkan peruuntuessa emme hyvitä passikuvista aiheutuneita kustannuksia.

HUOM! Mahdollinen viisumin rekisteröintimaksu peritään matkalla.

Kirkoissa ja luostareissa noudatetaan hiljaisuutta ja vältetään äänekästä keskustelua. Valokuvaaminen on kiellettyä ja luostarin väkeä ei saa kuvata ilman lupaa. Pukeutumisessa noudatetaan luostarien sääntöjä. Naiset pukeutuvat hameeseen ja peittävät hiukset huiveilla. Shortsit, minihameet ja verryttelyhousut eivät sovi luostariin. Matka ei sovi liikuntaesteisille. Valamon saarella kävelyä satamasta hotellille sekä retkellä.

Hyvä tietää
Venäjällä käy maksuvälineenä paikallinen valuutta rupla. Suosittelemme, että vaihdatte ruplia etukäteen. Takseissa ja pienissä myymälöissä voi maksaa vain käteisellä. Kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineenä isoimmissa kaupoissa sekä hotelleissa. Ruplia voi nostaa myös pankkiautomaateista. 
Reseptilääkkeistä pitää olla reseptit tai reseptikopiot matkalla mukana.

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Internet-varauksissa matkan hinta suoritetaan yhdellä laskulla. Muilla tavoilla varattaessa matkan varausmaksut määräytyvät seuraavasti:

- jos matkan hinta on alle 100 €, varausmaksu on 20 €
- jos matkan hinta on 100 € - 199 €, varausmaksu on 40 €
- jos matkan hinta on 200 € - 499 €, varausmaksu on 90 €
- jos matkan hinta on 500 € - 999 €, varausmaksu on 200 €
- jos matkan hinta on yli 1 000 €, varausmaksu on 300 €

Varausmaksuna voidaan myös periä yllä olevista poikkeavia summia, jos matkan hintaan sisältyy ennakkoon ostettavia palveluja, joiden arvo on suurempi kuin yllä mainittu varausmaksu. Varausmaksun eräpäivä on viikko varauspäivästä. Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua, internet-varauksissa 28 vrk. 

Matkapaketin toteutuminen vaatii vähintään 25 matkustajaa. Matkanjärjestäjä voi peruuttaa yli kuusi päivää kestävät matkat 20 päivää ennen matkan alkamista, kahdesta kuuteen päivään kestävät matkat 7 päivää ennen matkan alkamista ja alle kaksi päivää kestävät matkat 48 tuntia ennen matkan alkamista (matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 14 §:n 1 momentti).

Matkustajalla on oikeus perua matka, mutta hänen peruuttaessa sopimuksen ennen matkapaketin alkamista, matkanjärjestäjä saa periä matkustajalta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 15 §:n 2 ja 3 momentin mukaisesti määritellyn asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Tulosta tämä sivu

Majoitus

Hotelli Piipunpiha

Hotelli Piipunpiha
Promyshlennaja Ulitsa 44,, Sortavala
+7 814 30 23240

Lomakeskus Piipun piha sijaitsee Sortavalassa, Laatokan rannalla. Huoneissa on puhelin, televisio, kylpyhuone, hygieniatarvikkeet ja lattialämmitys. Lisäksi hotellissa on nettiyhteys (wi-fi), 24 h vastaanotto, matkatavarasäilytys ja huonepalvelu. Ensimmäisessä kerroksessa on ravintola ja disco-baari.

Tietoja

Valamon Igumenskaja-hotelli

Valamon Igumenskaja-hotelli
Valamo

Sijaitsee pääluostarirakennuksesen ulkopiirissä 2. ja 3. kerroksessa. Valmistunut kesällä 2003. Hotellissa 21 kahden hengen huonetta, yksi yhden hengen huone ja yksi lux-huone. Huoneet ovat siistit. Yhteensä 45 vuodepaikkaa. Saniteettikomplekseja 3 kpl, kussakin 2 wc:tä ja 1 suihku. Saniteettitilat ovat länsimaista tasoa. Lux-huoneessa on olohuone, makuuhuone, wc, suihku ja takka. Ruokailut läheisessä luostarin trapesassa.

Tietoja

Tulosta tämä sivu

Bussireitit

Huom! Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja. Huomioikaa tämä tehdessänne esim. alkoholiostoksia. Matkustajien tulee itse huolehtia, että kaikissa matkatavaroissa on omistajan nimi ja yhteystiedot. Matkatavaroiden tulee olla hyvin pakattuja, normaalin kuljetuksen kestäviä. Kuljettaja ja Pohjolan Matka eivät vastaa kadonneista tai rikkoontuneista matkatavaroista.

Tarkat lähtöajat, -paikat ja tiedot laiva-aikatauluista on merkitty laskuun/matkavahvistukseen. Laiva- ja bussiaikataulut saattavat muuttua esitteiden ilmestymisen jälkeen. Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen matkavahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Samalla liittymäkuljetusreitillä voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Liittymäkuljetuksiin ei ole mahdollista varata istumapaikkoja etukäteen. Ilmoitattehan matkavarauksenne yhteydessä erikoismatkatavaroista, kuten lastenrattaista ja pyörätuoleista. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla avustaja mukana matkalla. 

4S: Jyväskylä-Kuopio-Joensuu-Kitee-Tohmajärvi


Jyväskylä Harjukatu tilausajolai 6.15
Hankasalmi Jari-Pekka piha 6.55
Suonenjoki Teboil piha 7.40
Kuopio linja-autoasema tilausajo 8.20
Outokumpu linja-autoasema 9.40
Joensuu linja-autoasema 11.10
Reijola ramppi 11.25
Honkavaara Gulf pys. 11.35
Onkamo th 11.45
Tohmajärvi Teboil piha 12.00
Tulosta tämä sivu

Kartta ja kuvat

Map data © Google

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.