Kainuun Sanomien/paikallislehtien lukijamatka Tallinna 3 pv

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 
 

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Klo 06.45 lähtö Suomussalmi, matkahuolto           06.45 lähtö Kuhmo, matkahuolto

Klo 07.15 lähtö Hyrynsalmi, ABC                             07.35 lähtö Sotkamo, matkahuolto

Klo 08.15 lähtö Kajaani, linja-autoasema

Matkan aikana 2-3 kahvi- ja ruokailutaukoa. Saapuminen Helsingin Länsisatamaan klo 17.15, jossa matkanjohtaja jakaa maihinnousukortit. Siirtyminen Silja Europa laivaan ja majoittuminen B-luokan 2-hengen hytteihin. Silja Europa lähtee kohti Tallinnaa klo 18.30. Laivalle mahdollisuus varata ruokailut etukäteen. Illalla mahdollisuus nauttia laivan viihdetarjonnasta ja meritunnelmasta. Yöpyminen.

2. matkapäivä
Meriaamiainen Buffet Tallink -ravintolassa. Maihinnousu Tallinnassa alkaen klo 08.00. Klo 09.00 lähtö päivän retkelle suomenkielisen oppaan johdolla. Ajetaan rannikkoa pitkin  länteen; matkalla nähdään kauniita kesämökkien ja omakotitalojen alueita. Käydään myös Türisalun rantatörmallä katsomassa merinäköalaa. Matkan seuraava pysähdys on Schloss Fall kartanolla, joka sijaitsee erinomaisella paikalla. Kartano on rakennettu syvässä laaksossa virtaavan ja kiemurtelevan joen rannalle. Kuuden metrin korkeudesta laskeutuu koski, ja pikkusiltojen yli kävellen voi ihailla kauniita näköaloja ympäröivään luontoon.

Tyylikäs neogoottilainen linna Schloss Fall valmistui 1830-luvulla, kun kartano oli siirtynyt von Beckendorffien haltuun. Avajaisiin osallistui myös Venäjän tsaari Nikolai I. Kartano on valmistunut jo 180 vuotta sitten, mutta vartioivat leijonat pääoven edessä ovat vielä vanhempia - 280-vuotiaita. Tässä kartanossa sävellettiin ja esitettiin ensimmäisen kerran Venäjän hymni tsaari Nikolai I:lle. Tutustuminen linnaan ja sen ympäristöön. Tutustumisen jälkeen n. klo 11.30 lounas kartanon juhlasalissa.

Paluu Tallinnaan klo 13.15 ja majoittuminen Original Sokos Hotel Viruun kahden hengen huoneisiin. Päivällä omaa aikaa tutustua vanhaan kaupunkiin ja sen pikkuputiikkeihin - tai samassa rakennuksessa sijaitsevan Viru-keskuksen tarjontaan. Läheltä löytyy myös useita ravintoloita, jos nälkä yllättää.

Klo 18.15 siirtyminen Estonia-oopperatalolle hotellin lähelle. Klo 19.00 Giacomo Puccinin ooppera Lännen tyttö (ensi-ilta) alkaa.

Tämän vuonna 1911 sävelletyn oopperan tapahtumat sijoittuvat Sierra Nevadan vuorille Kalifornian kultakuumeen aikoihin vuosina 1849-50. Ooppera on sheriffin, rosvon ja saluunanemäntä Minnien kolmiodraama. Libretto perustuu amerikkalaisen näyttelijän, ohjaajan ja kirjailijan David Belascon (1853-1931) näytelmään The Girl of the Golden West.

Oopperan jälkeen paluu hotellille klo 21.30.

3. matkapäivä
Runsas buffet-aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vielä omaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen. Siirtyminen satamaan bussilla klo 11.15. Klo 12.10 viimeistään siirtyminen Europa-laivaan; matka kansipaikoin. Matkatavarat voi Tallinnassa jo jättää omaan bussiin (kaikki paitsi alkoholit, tupakat ja reseptilääkkeet). Europa-laiva lähtee Helsinkiin klo 12.30. Laivalle on mahdollisuus varata ruokailut etukäteen. Klo 16.00 alus on Helsingissä, josta jatketaan kotimatkalle. Saapuminen Kajaaniin n. klo 01.00, josta jatketaan Suomussalmelle ja Kuhmoon.

Hinta                 
-319 €/henkilö Kajaanista
-339 €/henkilö Suomussalmelta, Hyrynsalmelta, Kuhmosta ja Sotkamosta

Hintaan sisältyy
- bussikuljetukset ohjelman mukaan
- laivamatka Helsinki-Tallinna B-luokan 2-hengen hyteissä
- meriaamiainen laivalla
- Tallinnan retki opastuksineen, kohteineen ja lounas 21.9.
- yöpyminen Original Sokos Hotel Virussa kahden hengen huoneessa
- buffet-aamiainen hotellissa
- oopperaliput Lännen tyttö -esitykseen 21.9.
- laivamatka Tallinna-Helsinki kansipaikoin
- Kirsi Kilpeläisen matkanjohtajapalvelut

Lisämaksusta
- buffet-päivällinen laivalla menomatkalla 33 €
- buffet-lounas laivalla paluumatkalla 25 €
- yhden hengen huone 67 €

Ilmoittautumiset 31.7.2018 mennessä.

Tulosta tämä sivu

Majoitus

Original Sokos Hotel Viru ****

Original Sokos Hotel Viru
Viru väljak 4, Tallinna
+372 680 9300

Suosittu, jatkuvasti uudistuva ydinkeskustan hotelli, jossa monipuoliset palvelut. Hotellissa on nykyaikainen konferenssikeskus, ravintolat Merineitsi ja Amarillo, yökerho, karaoke- ja tanssibaari, saunat sekä kauneushoitola. Langaton internet-verkko (WiFi) toimii kaikissa yleisissä tiloissa ja huoneissa. Hotellin yhteydessä sijaitsee suosittu ostospaikka Viru Keskus ja alapuolella bussiterminaali. Hotellin läheisyydessä on paljon nähtävyyksiä sekä ostos- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin. Hotellin edustalla ja Viru Keskuksen parkkihallissa maksullinen pysäköinti. Viihtyisissä Standard-huoneissa puhelin, maksuton WiFi, TV, minibaari, kylpyamme tai suihku, silitysmahdollisuus ja hiustenkuivain, yksi lisävuode mahdollinen. Lisämaksullisiin Superior-huoneisiin mahdollista saada 2 lisävuodetta. Hotellissa myös perheille sopivia Standard Twin-huoneita (OnniOrava-huoneita), joissa kerrossänky kahdelle lapselle. Tilauksesta myös saunallisia huoneita tai sviittejä.

Tietoja

Huoneita 423
Kerroksia 23
Keskustaan 0 km, n. 200 m vanhakaupunki
Rautatieasemalle 2 km
Linja-autoasemalle 2 km
Lentokentälle 5 km
Satamaan 1 km

Varustelu

Hissi Kyllä
Baari Kyllä
Lounge Kyllä
Ravintola Kyllä
Uima-allas Kyllä
Internet Kyllä
TV Kyllä
Tallelokero Kyllä
Leikkihuone Kyllä
Tulosta tämä sivu

Laivatiedot

M/S Europa

Laivan tiedot

Uudistetulla Europalla risteillään entistä ehommissa puitteissa. Laiva on uudistettu autokannen yläpuolelta kölistä perään, ja uuden ilmeen ovat saaneet sekä yleiset tilat että hytit. Shoppaile uudistetun laivan myymälöissä edullisin merihinnoin, herkuttele ravintoloissa ja yövy raikkaasti sisustetuissa hyteissä.

Ravintolat Grande Buffet, Tavolàta Ristorante Italiano, Grill House, Fast Lane, Coffee & Co.
Ostokset Tax Free Superstrore, Perfume & Fashion, Kids & Toys, Gifts ja Electronics.
Hyvän olon palvelut Hera Salongid Beauty Salon, Sauna Beach.

Europa/risteilyaikataulu

Menoaikataulu

Helsinki Länsisatama Lähtöaika 18:30
Tallinna D-terminaali Saapumisaika 08:00

Paluuaikataulu

Tallinna D-terminaali Lähtöaika 12:30
Helsinki Länsisatama Saapumisaika 16:00

Tekniset tiedot

Valmistusvuosi 1993
Telakka Meyer Werft, Saksa
Kotisatama Maarianhamina
Pituus 202 m
Leveys 32 m
Syväys 6,8 m
Nopeus 21,5 solmua
Matkustajamäärä 3013
Hyttejä 1152
Henkilöautoja 340

Hytit

De Luxe

Uusittu raikkaasti sisustettu ja viihtyisä 16 m2 hytti kahdelle hengelle 11. kannella. Hytissä on parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohva, jääkaappi, virvokkeita ja tv. Lisäksi yön yli kestävillä matkoilla hintaan sisältyy erikoisaamiainen.

Family

Tämä uusittu hyttiluokka on kokonaan varattu perhematkailuun. Family-hyttejä on sekä ikkunallisia että ikkunattomia hyttejä ja ne ovat tarkoitettu vähintään viidelle, enintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Hytit sijaitsevat 5. kannella ja ne koostuvat kahdesta väliovellisesta hytistä (väliovea ei saa lukkoon). Hyteissä on tv.

A2

Korkeatasoinen 9 m2 hytti 2 hengelle merinäköalalla. Hyteissä alavuoteet. Hyteissä on televisio. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.

A4

Korkeatasoinen 9 m2 hytti 4 hengelle merinäköalalla kansilla 5 ja 9. Hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyteissä on televisio. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.

B2

Uusittu, raikkaasti sisustettu ikkunaton 9 m2 hytti 2 henkilölle. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

B22

Uusittu ikkunaton 7 m2 hytti 1-2 hengelle kansilla 5 ja 9-11. Hyteissä on vuoteet päällekkäin sekä TV.

B4

Uusittu, raikkaasti sisustettu ikkunaton 9 m2 hytti 4 hengelle kansilla. Neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttejä on myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

C4

Mukava, ikkunaton 8,1 m2 hytti 4 hengelle kannella 2. Hyttejä on myös lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

Tulosta tämä sivu

Kartta ja kuvat

Map data © Google

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.