Kainuun Sanomat - Vienan Kemi ja Solovetskin luostari 4 pv

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. 

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

 

Matkaohjelma

Solovetskin luostari perustettiin jo 1400-luvulla Solovetskin saariston pääsaarelle Vienanmerelle. Tämä historiallinen kulttuurikohde eli kukoistuskauttansa 1600-luvun lopulla, jolloin siellä työskenteli jopa 1000 ihmistä; munkkeja ja muita työntekijöitä. Neuvostoaikana luostarin toiminta lopetettiin, mutta Neuvostoliiton romahdettua se elvytettiin jälleen. Luostarisaarella sijaitsevat mm. Kremlin linnake, luostarin museo ja Nikolauksen kirkko. Venäläisten 1596 ryöstämä Manamansalon kirkon kello tuotiin myös aikanaan Solovetskiin. Saaren edusta on myös yksi harvoja paikkoja maailmassa, jossa maitovalas lisääntyy – hyvällä tuurilla matkalaiset pääsevät ihastelemaan tätä ihmettä!

1. matkapäivä
Lähtö Kajaanin Matkakeskukselta klo 10.00 ja bussimatka kohti Vartiuksen raja-asemaa. Rajan ylitys ja matka jatkuu Kostamukseen. Saapuminen Kostamukseen paikallista aikaa n. klo 16.00 ja majoittuminen hotelli Nordiin kahden hengen huoneisiin. Klo 17.00 kiertoajelu Kostamuksessa suomenkielisen oppaan johdolla, jonka jälkeen ruokailu hotellissa klo 18.00. Iltaohjelma hotellissa klo 19.30 karjalaiseen tapaan Gornitsa-yhtyeen tahtiin. Luvassa tanssia, laulua, leikkejä – yhteistä ilonpitoa. Yöpyminen.

2. matkapäivä
Aamiainen hotellissa ja lähtö hotellilta klo 10.00 bussilla kohti Vienan Kemiä. Reitti kulkee Lietmajärven, Tiiksin, Rukajärven ja Mustakosken kautta. Matkalla sopivasti taukoja. Saapuminen Vienan Kemiin n. klo 16.00. Ajo kaupungin läpi ja samalla katsotaan kaupungin nähtävyydet. Majoittuminen hotelli Prichaliin kahden hengen huoneisiin. Päivällinen hotellissa klo 18.00.

Illalla voi omatoimisesti tutustua kävellen läheiseen Kemin satama-alueeseen. Kemi tunnettiin aiemmin merkittävänä laivanrakentamisen, merenkulun ja kalastuksen keskuspaikkana. Tänä päivänä tärkeimmät teollisuudenalat ovat puunjalostus, sähköntuotanto ja rakennusteollisuus.

Yöpyminen.

3. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Klo 08.00 lähtö Kemin satamasta laivalla Solovetskiin, laivamatkan kesto 2 tuntia. Mukaan lähtee jo satamasta myös Solovetskin ryhmän opas saarella. Solovetskiin saapumisen jälkeen aloitetaan saareen tutustuminen. Kierroksen aikana tutustutaan luostariin, sen historiaan sekä vanhan vankileirin historiaan. Kierroksen jälkeen lounas Solovetskissa Kajut Kompania -kahvilassa. Lounaan jälkeen tutustutaan Solovetskin ainutlaatuiseen kasvipuistoon, jossa useita monille ennennäkemättömiä kasvilajikkeita. Klo 17.00 laiva lähtee takaisin Kemiin. Päivällinen hotellissa klo 19.00 ja yöpyminen.

4. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Klo 10.00 lähtö kotimatkalle kohti Kajaania, rajanylitys Vartiuksessa. Saapuminen Kajaanin illalla.


Hinta
- 479 Kainuun Sanomien kanta-asiakas tai SLP Kustannuksen Kainuun paikallislehtien tilaaja-asiakas *
- 499 muu lukija
* Kuhmolainen, Sotkamo-lehti ja Ylä-Kainuu

Huom! Nord Hotellissa on eritasoisia kahden hengen huoneita; huoneet jaetaan varausjärjestyksessä siten, että ensimmäisenä varanneet saavat parempitasoisemmat huoneet. Huoneet luokitukseltaan standard-lux.

Varaukset 22.4. mennessä. Syötä kanta-asiakaskorttisi numero ennen varauksen vahvistamista lisätietoja-kohtaan. 

Aikataulut sitoumuksetta ja paikallista aikaa. Emme vastaa matkaohjelmaan tulevista mahdollisista muutoksista, jotka johtuvat Venäjän raja- tai muiden viranomaisten tekemistä päätöksistä. Hinnat perustuvat 15.1.2020 ruplan kurssiin.

Hintaan sisältyy
bussimatkat
- ryhmäviisumi Venäjälle
- yöpyminen Kostamuksessa Nord Hotellissa kahden hengen huoneessa aamiaisella
- päivällinen hotellissa
- kiertoajelu Kostamuksessa
- illanvietto karjalaiseen tapaan Kostamuksessa
- 2 x yöpyminen Vienan Kemissä Prichal Hotellissa kahden hengen huoneessa aamiaisella
- 2 x päivällinen hotellissa Vienan kemissä
- edestakaiset laivamatkat Solovetskin saarelle ohjelman mukaan
- bussikuljetus Solovetskissa satama-luostari-satama
- opastettu 2,5 h kierros Solovetskin luostarisaarella suomenkielisen oppaan johdolla
- pääsymaksu kasvipuistoon
- lounas Kajut Kompania -kahvilassa Solovetskissa
- matkanjohtaja Kirsi Kilpeläisen ja Venäjän tuntevan tilausajokuljettajan palvelut


Lisämaksusta
- yhden hengen huone 60 €/hlö
Yhden hengen huoneita rajoitettu määrä. 

Huom! Omalla viisumilla matkustaville alennus 63 €/hlö.

Ryhmäviisumi
Ryhmäviisumia varten tulee toimittaa sähköisesti täytetty, tulostettu ja allekirjoitettu viisumianomuskaavake,  valokopio passin henkilötietoaukeamasta, 1 värillinen passivalokuva, jonka koko 3,5 x 4,5 cm (enintään 6 kk vanha) ja todistus voimassaolevasta matkustajavakuutuksesta (A4) toimistoomme viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua osoitteeseen: Pohjolan Matka, viisumit, Valtakatu 51, 53100 Lappeenranta. 

Kaavake täytetään sivulla https://visa.kdmid.ru aikaisintaan 45 vrk ennen matkaa (täytetty kaavake on voimassa vain rajoitetun ajan).

Ohjeet sähköisen viisumianomuskaavakkeen täyttöön löydät täältä: Ryhmäviisumi
Pohjolan Matkan matkatoimistot neuvovat asiakkaitaan viisumianomuksen täyttämisessä.

HUOM! Vakuutustodistuksesta on käytävä ilmi, että vakuutus on maailmanlaajuinen tai sen voimassaoloalue sisältää Venäjän, vakuutuksen numero, vakuutetun nimi, vakuutuksen voimassaoloaika ja mitä vakuutus kattaa. Vakuutuskorttien ja vakuutuskirjojen kopiot eivät kelpaa viisumin liitteeksi. Vakuutuksen tulee olla englannin-, suomen-, tai venäjänkielinen.

Myöhässä toimitetusta viisumianomuksesta perimme pikaviisumin lisämaksun. Passi on otettava matkalle mukaan. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Matkan peruuntuessa emme hyvitä passikuvista aiheutuneita kustannuksia.

HUOM! Mahdollinen viisumin rekisteröintimaksu peritään matkalla.

Kirkoissa ja luostareissa noudatetaan hiljaisuutta ja vältetään äänekästä keskustelua. Valokuvaaminen on kiellettyä ja luostarin väkeä ei saa kuvata ilman lupaa. Pukeutumisessa noudatetaan luostarien sääntöjä. Naiset pukeutuvat hameeseen ja peittävät hiukset huiveilla. Shortsit, minihameet ja verryttelyhousut eivät sovi luostariin. 

Hyvä tietää
Venäjällä käy maksuvälineenä paikallinen valuutta rupla. Suosittelemme, että vaihdatte ruplia etukäteen. Takseissa ja pienissä myymälöissä voi maksaa vain käteisellä. Kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineenä isoimmissa kaupoissa sekä hotelleissa. Ruplia voi nostaa myös pankkiautomaateista. 
Reseptilääkkeistä pitää olla reseptit tai reseptikopiot matkalla mukana.

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Internet-varauksissa matkan hinta suoritetaan yhdellä laskulla. Muilla tavoilla varattaessa matkan varausmaksut määräytyvät seuraavasti:

- jos matkan hinta on alle 100 €, varausmaksu on 20 €
- jos matkan hinta on 100 € - 199 €, varausmaksu on 40 €
- jos matkan hinta on 200 € - 499 €, varausmaksu on 90 €
- jos matkan hinta on 500 € - 999 €, varausmaksu on 200 €
- jos matkan hinta on yli 1 000 €, varausmaksu on 300 €

Varausmaksuna voidaan myös periä yllä olevista poikkeavia summia, jos matkan hintaan sisältyy ennakkoon ostettavia palveluja, joiden arvo on suurempi kuin yllä mainittu varausmaksu. Varausmaksun eräpäivä on viikko varauspäivästä. Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua, internet-varauksissa 28 vrk. 

Matkapaketin toteutuminen vaatii vähintään 25 matkustajaa. Matkanjärjestäjä voi peruuttaa yli kuusi päivää kestävät matkat 20 päivää ennen matkan alkamista, kahdesta kuuteen päivään kestävät matkat 7 päivää ennen matkan alkamista ja alle kaksi päivää kestävät matkat 48 tuntia ennen matkan alkamista (matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 14 §:n 1 momentti).

Matkustajalla on oikeus perua matka, mutta hänen peruuttaessa sopimuksen ennen matkapaketin alkamista, matkanjärjestäjä saa periä matkustajalta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 15 §:n 2 ja 3 momentin mukaisesti määritellyn asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Tulosta tämä sivu

Majoitus

Nord Hotel ****

Nord Hotel
Gornjakov valtakatu 4b, Kostamus

Vuonna 2015 valmistunut hotelli Kostamuksen keskustassa. Hotelli on pieni ja kodikas. Hotellissa on sauna ja ravintola. Huoneissa on mukavat vuoteet, pimennysverhot ja satelliitti-tv.

Tietoja

Prichal Hotel ***

Prichal Hotel
Naberezhnaja katu, 1 Kemin piiri, Rabocheostrovsk kylä

Hotelli sijaitsee 12 km Kemistä, Vienanmeren rannalla. Solovetskin laivojen laituri sijaitsee Prichalin välittömässä läheisyydessä. Alueella on 8 eritasosta kaksikerroksista puurakennusta joissa on majoitustilaa yhteensä 190 hengelle. Huoneissa on WC, suihku, TV. Alueella on ravintola, baari, sauna ja matkamuistokioski.

Tietoja

Tulosta tämä sivu

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Pohjolan Matka/Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. 

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.