Päiväretki Kajaanissa Daniel Cajanuksen jalanjäljillä

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 
 

Matkaohjelma

Perjantai 26.7.

Kuljetukset Kajaaniin kahdelta reitiltä:

Reitti 1 Reitti 2
10:45 Suomussalmi mh  
11:15 Hyrynsalmi mh 10:45 kuhmo mh
11:45 Ristijärvi mh 11:35 Sotkamo linja-autoasema
12:30 Kajaani linja-autoasema 12:30 Kajaani linja-autoasema

Klo 12.30 lähtö Kajaanin linja-autoasemalta – opastettu retki Daniel Cajanuksen jalanjäljille alkaa. Oppaan johdolla tutustutaan kaupunkikeskustan kohteisiin. Nähdään rauniolinna, kaunis linnanvirran alue veistoksineen, kuullaan millainen kaupunki oli Cajanuksen aikoina 1700-luvulla ja miten Kajaani on kehittynyt vireäksi maakuntakeskukseksi.

Klo 14.00 ruokailu maittavasta noutopöydästä Ravintola Sulossa Kajaanin keskustassa, jossa näemme virolaispariskunnan Ene ja Andres Mändin tekemän Pitkä Taneli -vahanuken, joka on valmistettu Daniel Cajanuksen oikeiden mittojen mukaan.

Klo 15.15 Kajaanin Taidemuseossa Heidi Kilpeläisen SUURI TUNTEMATON –näyttelyyn tutustuminen.

Näyttely on osa Kajaanissa vietettävää Daniel Cajanuksen kesää. Taidemaailman tietoisuuteen HK119-artistina ilmestynyt Heidi Kilpeläinen ei ole sukunsa ensimmäinen esiintyjä. Kainuussa syntynyt jättiläiskasvuinen Daniel Cajanus osasi kääntää voitoksi oman huomionarvoisen mittansa ja päätyi esiintymään ympäri Euroopan. Nyt hän jatkaa elämäänsä Suuri tuntematon -näyttelyssä.

Land of Dreams –teoksessa Kilpeläinen rakentaa siltoja eri maailmojen, sukupolvien ja kulttuurien välille. Mitä yhteistä on sotaveteraaneilla ja tuoreilla maahanmuuttajilla, kun he kohtaavat pienenevissä yhteisöissä etäällä Suomen kasvukeskuksista? Samoilla seuduilla, joista Cajanus lähti etsimään parempaa elämää, toiset saattavat löytää nyt toivon kipinän.

Näyttely julistaa rajattoman vieraanvaraisuuden, huomaavaisuuden ja välittämisen puolesta.

Klo 16.15 hetki omatoimista aikaa Kajaanin keskustassa vaikkapa iltapäiväkahvilla käyntiin.

Klo 17.00 opastettu retki jatkuu Paltaniemelle. Kyläretkellä Paltaniemellä kuullaan kuinka Cajanus-suku liittyy kylän mielenkiintoiseen historiaan. Retkellä nähdään myös runoilijamestari Eino Leinon lapsuudenmaisemat, kuullaan Elias Lönnrotin elämänvaiheista ja kylän vaiherikkaasta historiasta. Käyntikohteina ovat harvinainen, katto- ja seinämaalauksin koristeltu Paltaniemen kuvakirkko ja 200 vuotta sitten Aleksanteri I:n Suomen matkalla ateriointipaikkana ollut Keisarintalli.

Klo 19.00 Cajanus – Jättiläisooppera upeissa Oulujärven maisemissa Eino Leino -talon pihapiirissä. Hollantilainen orkesteri ja solistit, noin 80 kuorolaista Hollannista ja Suomesta sekä Kajaani Dancen tanssijat herättävät eloon Daniel Cajanuksen uskomattoman tarinan.

Klo 21.00 oopperan jälkeen paluu bussilla takaisin keskustaan lähtöpaikkaan.

Hinta
- Kajaanista
  - 69 €/hlö KS kanta-asiakas
  - 76 €/hlö muut
- muualta
  - 79 €/hlö KS kanta-asiakas tai SLP Median tilausasiakas
  - 86 €/hlö muut

Hintaan sisältyy                 
- bussikuljetukset ohjelman mukaan
- ruokailu noutopöydästä Ravintola Sulossa
- käynti ja opastettu kierros Kajaanin Taidemuseolla
- lippu Cajanus - Jättiläisoopperaan
- opastus ja oppaan palvelut retken aikana klo 12.30-19.00.

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Internet-varauksissa matkan hinta suoritetaan yhdellä laskulla. Muilla tavoilla varattaessa matkan varausmaksut määräytyvät seuraavasti:

- jos matkan hinta on alle 100 €, varausmaksu on 20 €
- jos matkan hinta on 100 € - 199 €, varausmaksu on 40 €
- jos matkan hinta on 200 € - 499 €, varausmaksu on 90 €
- jos matkan hinta on 500 € - 999 €, varausmaksu on 200 €
- jos matkan hinta on yli 1 000 €, varausmaksu on 300 €

Varausmaksuna voidaan myös periä yllä olevista poikkeavia summia, jos matkan hintaan sisältyy ennakkoon ostettavia palveluja, joiden arvo on suurempi kuin yllä mainittu varausmaksu. Varausmaksun eräpäivä on viikko varauspäivästä. Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua, internet-varauksissa 28 vrk. 

Matkapaketin toteutuminen vaatii vähintään 25 matkustajaa. Matkanjärjestäjä voi peruuttaa yli kuusi päivää kestävät matkat 20 päivää ennen matkan alkamista, kahdesta kuuteen päivään kestävät matkat 7 päivää ennen matkan alkamista ja alle kaksi päivää kestävät matkat 48 tuntia ennen matkan alkamista (matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 14 §:n 1 momentti).

Matkustajalla on oikeus perua matka, mutta hänen peruuttaessa sopimuksen ennen matkapaketin alkamista, matkanjärjestäjä saa periä matkustajalta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 15 §:n 2 ja 3 momentin mukaisesti määritellyn asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Tulosta tämä sivu

Kartta ja kuvat

Map data © Google

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin.