Päiväretki Jyväskylästä Mänttään 1 pv

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 
 

Matkaohjelma

Konttorilta kartanolle! Retki johdattelee vuorineuvos Gösta Serlachiuksen unelmiin ja maisemiin, metsäyhtiön pääkonttoriin eli Gustaf-museoon ja sieltä taidemuseo Göstaan, vuorineuvoksen kotikartanoon ja sen yhteyteen rakennettuun uuteen, palkittuun paviljonkiin. 

Lähtö Jyväskylästä, Harjukadun tilausajolaiturista klo 8.45. Matkalla Mänttään pysähdymme aamukahville Vuorenmajalle. Bussi kiipeää kahvipaikkaamme Mäntänvuoreen ja siellä sijaitsevalle viehättävälle viinituvalle. Tarjolla kahvia, teetä, appelsiinimehua sekä kinkku- ja juustotäytteinen prezel. Kahvitauon jälkeen tutustumme kaupunkiin ja sen merkittävimpiin rakennuksiin sekä kuulemme teollisuusyhteisön maamerkkien tarinat ja saamme katsauksen historiaan. Gustaf-museolla kuulemme humoristisesti paikan historiasta; Yhtiölle töihin -draamaopastus vie suoraan 1950-luvun pääkonttorin hierarkkiseen työilmapiiriin: pulinat pois ja rivi suoraksi! Kesto noin tunti. Kierroksen jälkeen siirtyminen Serlachius-museo Göstaan, jonka ravintolassa nautimme lounaan. Ravintola Göstan lounas on maukas ja rentouttava hetki upeassa puistomaisemassa. Pöytiin tarjoiltu lounas on valmistettu päiväntuoreista raaka-aineista. Aterian yhteydessä tarjoillaan juureen leivottua talonleipää ja voita. Kupillinen kahvia maistuu lounaan päälle. Lounaan jälkeen lähdemme kierrokselle taidemuseo Göstaan, jossa esitellään suomalaisen kultakauden taiteen huippuja. Taidemuseo sijaitsee Gösta Serlachiuksen upeassa kodikseen rakennuttamassassa kartanossa ja pääsemmepä myös piipahtamaan kartanon yhteyteen rakennetussa uuden paviljongin teemanäyttelyissä. Kierroksen jälkeen paluu Jyväskylään, jonne saavumme n. klo 17.30.

Hintaan sisältyy
- bussikuljetus matkaohjelman mukaan
- ohjelmassa mainitut opastukset, sisäänpääsyt ja ruokailut


HUOM! Nettivarauksen yhteydessä kysytään varausteknisistä syistä myös syntymäaika. Matkan/bussikuljetuksen toteutuminen edellyttää 25 henkilöä.

 

Tulosta tämä sivu

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17.