Länsi-Uudenmaan kartano- ja linnakierros 1 pv

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 
 

Matkaohjelma

Kesäinen päiväretki kiehtovien linnojen ja kartanoiden parissa! Matkalla vieraillaan useissa Länsi-Uudenmaan kartanolinnoissa, joiden mielenkiintoisesta historiasta päästään kuulemaan oppaan johdolla. 

Lähtö klo 8.15 Helsingin rautatientorin tilausajopysäkiltä kohti Kirkkonummea, josta opas nousee bussin kyytiin. Ensimmäisenä käyntikohteenamme Wohlsin kartanon puutarha, joka on Kirkkonummen vanhin kartanopuisto. 1800-luvulla perustettu muotoputarhasta on kunnostettu ja antaa omenapuineen ja ruusuistutuksineen upeat puitteet mm. juhlien järjestämiseen. Täältä matkamme jatkuu keskiaikaiseen Suitian kartanoon, jonka nykyisen päärakennuksen ensimmäiset vaiheet ovat jo 1540-luvulta, mutta nykyinen ulkoasu on 1900-luvun alusta. Kartanon alueella on yli 60 rakennusta ja maata yli 726 hehtaaria. Kartanossa ja sen alueella opastettu kierros.

Jätettyämme hyvästit upealle Suitian kartanolle, lähdemme kohti Raaseporia ja ihastuttavaa Mustion linnaa, jossa ensin lounastamme ja jatkamme kierroksella oppaan johdolla. Mustion linnan rakennukset on rakennettu vuosina 1783-1792 ja kartanon nykyisen päärakennuksen rakennutti ruukinpatruuna Magnus Linder (1751-1801). Linderin suku asutti kartanoa kahden vuosisadan ajan. Linna toimii nykyisin hotellina ja museona, ja sen on kunnostanut linnaan nykyinen omistaja. Linnan ympärillä on suuri, idyllinen puisto, jonka läpi virtaa Mustion joki.

Matkamme jatkuu vuonna 1370-luvulla veden ympäröimän kallion päälle rakennettuun, Raaseporin linnaan, joka on yksi Suomen komeimmista linnanraunioista. Linna oli aikanaan sotilaallinen tukikohta sekä Uudenmaan hallintokeskus, jonka tehtävänä oli valvoa Suomelahden merenkulkua ja kauppaa. Linnanrauniot kertovat tarinoita ajasta, jolloin Suomi oli vielä osa Ruotsin valtakuntaa. Linna oli 1500-luvulta yli 300 vuoden ajan hylättynä ja autiona, kunnes 1880-luvulla raunioilla aloitettiin ensimmäisen kerran restaurointityöt. Nykyisin linnan toiminnasta vastaa Metsähallitus. Vierailemme oppaan johdolla mm. ritarisalissa ja tornikammareissa sekä ihailemme maisemia näköalatasanteelta. Nautimme iltapäiväkahvit linnan läheisyydessä sijaitsevassa tunnelmallisessa Linnavoudin Tuvassa, minkä jälkeen lähdemme kotimatkalle. Paluu Helsingin rautatientorin tilausajopysäkille noin klo 18.45.

Hintaan sisältyy: 
- bussikuljetus matkaohjelman mukaan
- ohjelmassa mainitut opastukset, sisäänpääsymaksut ja ruokailut


HUOM! Nettivarauksen yhteydessä kysytään varausteknisistä syistä myös syntymäaika. Matkan/bussikuljetuksen toteutuminen edellyttää 25 henkilöä.

Tulosta tämä sivu

Bussireitit

Helsinki-Kirkkonummi


Helsinki rautatientorin tilausaj 8.15
Tulosta tämä sivu