Petroskoi 4 pv
Esittely
venajakarjalamatkamuistoja145x135pxjpg

Pietari Suuren vuonna 1703 perustama Petroskoi voi yllättää positiivisesti kaupunkiin saapuvat turistit. Nykyinen Petroskoi on uusiutunut viime vuosien kuluessa ja lähes kokonaan rakennettu uudelleen II Maailmansodan tuhottua suuren osan kaupungin rakennuksista. Äänisen rannalla sijaitseva Karjalan pääkaupunki on ihastuttavien puistojen, mielenkiintoisen arkkitehtuurin ja kulttuurin kaupunki turisteille sekä teollisuuden ja koulutuksen keskus Karjalan alueen asukkaille.

Lähtöpäivät 1.7., 15.7., 22.7. ja 29.7.2013.

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Bussimatka Niiralan raja-asemalle. Noin klo 09.00 Niirala-Värtsilä raja-asemalla tullimuodollisuudet. Lounas matkalla Kinerman kylässä (Kinermäki). Kinermän kylä on ikivanha karjalainen kylä (perustettu reilut 445 vuotta sitten),  joka on säilyttänyt alkuperäisen ulkonäön puutaloineen, sauvusaunoineen ja aittoineen. Kylän helmi on Smolenskin Jumalan Äidin tsasouna (ikä yli 250 vuotta). Lounaan jälkeen tutustumme kylään oppaan johdolla. Huom! Lähdöllä 29.7. Kinerman kylän tilalla Rubchella-kylä. Saavumme Petroskoihin noin klo 19.00. Majoitus Äänislinna -hotelliin. (Niirala-Petroskoi n. 304 km)

2. matkapäivä
Aamiainen klo 08.00. Klo 09.00-11.00 opastettu kaupunkikiertoajelu. Kiertoajelun aikana tutustumme Petroskoin päänähtävyyksiin, sen historialliseen keskustaan ja nykyaikaiseen lähiöön. Näemme mm. Petroskoin perustajan Pietari Suuren muistopatsaan, Kirovin ja Leninin aukiot, Otto Ville Kuusisen patsaan, rautatieaseman, yliopiston rakennukset, Aleksanteri Nevskin katedraalin, luterilaisen kirkon ja kauniin rantakadun. Kiertoajelun aikana käymme myös taidemuseossa. Kiertoajelun jälkeen klo 11.30 mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle Kizhi-saaren retkelle. Klo 19.00 päivällinen hotellissa.

3. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Klo 10.00 retki Vepsän maahan Soutjärven kylään. Retken aikana käymme Karjalan kauneimmilla seuduilla, Vepsän kansallisalueella, joka sijaitsee Äänisen rannalla n. 80 km päässä Petroskoista.
Tutustumme Vepsän kansankulttuuriin, näemme vanhoja vepsäläisiä kyliä ja Smolenskin Jumalan Äidin tsasounan, nautimme vepsäläisen kuoron lauluista ja tansseista, maistelemme perinteisiä vepsäläisiä piirakoita teen kera. Päivällinen hotellissa 18.00.

4. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus ja klo 10.00 lähtö kotimatkalle. Lounas Jänismäki-kahvilassa.
Vanhat kylämaisemat ja pitäjät tuovat tuulahduksen menneiltä ajoilta. Tax-free ostokset Venäjän puolella passien tarkastuksen jälkeen. Bussimatka lähtöpaikkakunnalle.

Aikataulut sitoumuksetta ja paikallista aikaa. Aika Venäjällä on 1 tuntia edellä Suomen aikaa. Emme vastaa mahdollisista raja- ja tulliviranomaisten aiheuttamista viivästyksistä ja niiden tuomista muutoksista matkaohjelmaan. Hinnat perustuvat 28.12.12 voimassaoleviin viisumiehtoihin ja ruplan kurssiin.

Hintaan sisältyy
- bussikuljetus
- suomenkielisen paikallisoppaan palvelut Venäjän tulli-Petroskoi-Venäjän tulli
- hotellimajoitus 2-hengen huoneessa (comfort/prestige) hotelli Äänislinna
- aamiaiset hotellissa
- opastettu kiertoajelu Kinerman kylässä
- opastettu Petroskoin kiertoajelu ja sisäänpääsymaksu taidemuseoon
- opastettu retki Soutjärven kylään sisältäen sisäänpääsymaksu museoon, laulu- ja tanssiesitys, piirakat ja tee
- lounas x 2, päivällinen x 2
- ryhmäviisumi

Lisämaksusta
- 1-hengen huone 80 €/henkilö
- opastettu retki Kizhi-saarelle kantosiipialuksella 94 €/henkilö
. Retken toteutuminen vaatii vähintään 10 henkilön ryhmää.

Huom! Mahdollinen viisumin rekisteröintimaksu peritään matkalla.

Ryhmäviisumi
Ryhmäviisumia varten tulee toimittaa sähköisesti täytetty ja allekirjoitettu viisumianomuskaavake, valokopio passin kuva-aukeamasta,1 passivalokuva ja todistus voimassaolevasta matkustajavakuutuksesta (A4) viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua toimistoomme osoitteeseen: Pohjolan Matka, viisumit, Olkontie 4, 82500 Kitee.

Kaavake täytetään sivulla http://visa.kdmid.ru aikaisintaan 45 vrk ennen matkaa (täytetty kaavake on voimassa vain rajoitetun ajan).

Ohjeet sähköisen viisumianomuskaavakkeen täyttöön löydät täältä: Ryhmäviisumi
Pohjolan Matkan matkatoimistot neuvovat asiakkaitaan viisumianomuksen täyttämisessä.

HUOM! Vakuutustodistuksesta on käytävä ilme, että vakuutus on maailmanlaajuinen tai sen voimassaoloalue sisältää Venäjän, vakuutuksen numero, vakuutetun nimi, vakuutuksen voimassaoloaika ja mitä vakuutus kattaa. Todistuksessa tulee olla vakuutusyhtiön leima. Vakuutuskorttien ja vakuutuskirjojen kopiot eivät kelpaa viisumin liitteeksi. Vakuutuksen tulee olla englannin-, suomen-, tai venäjänkielinen.

HUOM! Myöhässä toimitetusta viisumianomuksesta perimme pikaviisumin lisämaksun. Passi on otettava matkalle mukaan. Myös lapsilla tulee olla oma passi. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Kizhi
Kizhin saari on ainutlaartuinen kappale Venäjää Äänisjärvellä. Saarella on kuuluisa yli 80 Kizhin muistomerkeistä koostuva puuarkkitehtuurin kokonaisuus, kirkkoja, tsasounia, vanhoja puutaloja (UNESCO:n suojelukohteita). Auringonvalossa ihmeellisesti värinsä muuttava maailmankuuluisa puurakentamisen mestariteos Kristuksen kirkastumisen kirkko (1714), jonka 22 kupolia näkyvät kaikkialla saarella. Kirkon rakentamiseen ei ole käytetty yhtään naulaa. Matka Petroskoista Kizhi-saarelle kantosiipialuksella kestää 1 h 15 min. Opastettu retki kestää n. 2 h ja sen jälkeen jää n tunti vapaata aikaa. Koko retken kesto n. 5 h 30 min. Saarella on matkamuistoesinekioskeja ja kahvila.

 

Majoitus
Hotelli Äänislinna ***
 
Äänislinna on uusi nykyaikainen v. 2010 avattu hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa 6 kerrosta ja 32 eritasoista huonetta. Huoneet sisustettu karjalaiseen tyyliin.
 
ul. Fedosovoj 44, Petroskoi
+7 8142 774999
 
Hissi Kyllä
Uima-allas Kyllä
Tietoliikenneyhteydet Kyllä
TV Kyllä
Bussireitit
4W: Jyväskylä-Varkaus-Joensuu-Tohmajärvi
Jyväskylä Harjukatu til.ajolaitu 4.15
Hankasalmi Jari-Pekka piha 4.55
Pieksämäki linja-autoasema 5.25
Varkaus keskusliikenneasema 5.55
Joensuu linja-autoasema 8.15
Reijola ramppi 8.25
Honkavaara Gulf pysäkki 8.35
Onkamo th 8.45
Tohmajärvi linja-autoasema 9.00
5W: Iisalmi-Kuopio-Joensuu-Tohmajärvi
Iisalmi linja-autoasema 3.35
Lapinlahti Matin ja Liisan asema 3.55
Alapitkä pikavuoropysäkki 4.10
Siilinjärvi linja-autoasema 4.25
Vuorela ramppi 4.35
Kuopio linja-autoas. tilausajola 5.00
Tuusniemi Teboil 5.50
Outokumpu linja-autoasema 6.15
Viinijärvi th 6.30
Ylämylly Shell pysäkki 6.45
Joensuu linja-autoasema 7.20
Reijola ramppi 7.25
Honkavaara Gulf pysäkki 7.40
Onkamo th 7.50
Tohmajärvi linja-autoasema 8.45
6W: Lappeenranta-Imatra-Kitee-Tohmajärvi
Lappeenranta Peltolan koulu 5.30
Lauritsala pikavuoropysäkki 5.40
Joutseno linja-autoasema 6.00
Imatra keskusliikenneasema 6.20
Vuoksenniska Neste piha 6.30
Simpele Teboil piha 7.00
Parikkala Taksiasema 7.10
Särkisalmi ABC piha 7.20
Saari Seo piha 7.35
Kesälahti Pivanka piha 7.50
Kitee ABC piha 8.20
Tohmajärvi linja-autoasema 8.45
Kartta ja kuvat
Hintatiedot
 
 


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina.
 

 
Lataa esite
 
Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 vrk ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.
 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Aptual#Interactive