Vanhan Liivinmaan tienoilla 5 pv
Esittely
tarttobussinurkkajpg

Tallinna-Tartto-Riika-Tallinna

Kiertomatkalla tulevat tutuiksi upeat kaupungit, historialliset linnat, kaunis luonto ja maaseutu. Kiertomatkalla jokainen päivä tuo tullessaan uusia elämyksiä!

Lähtöpäivät 22.7.2014.

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus Helsingin Länsisatamaan, jossa maihinnousukorttien jako. Helsingistä tulevat noutavat maihinnousukortit terminaalin 1. kerroksesta Pohjolan Matkan lähtöselvityksestä alkaen klo 17.00. Europa lähtee Helsingistä klo 18.30. Ilta ja yö laivan viihdeohjelmasta nauttien.

2. matkapäivä
Maihinnousu Tallinnassa alkaen klo 08.00. Klo 08.30 jatkamme paikallisen oppaan johdolla Tarttoon. Matkakahvit juomme Eiveren kartanossa. Opastettu kiertoajelu/-kävely Tartossa. Kierroksen aikana näemme mm. Raatihuoneen, Kustaa II Adolfin perustaman Yliopiston ja kauniin Toomemäen. Käymme myös Antoniuksen käsityökillassa. Lounas Vilde-ravintolassa. Majoitus hotelli Dorpat. Iltakävely oppaan johdolla Kasvitieteellisessä puutarhassa.

3. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Matka jatkuu Otepäähän. Otepään ylängön luonnosta löytyy lähes kaikki se, mitä Viron luonto voi tarjota. Otepäästä jatketaan Viro-Latvia rajalle Valgan kaupunkiin. Rajanylityksen jälkeen poikkeamme kauniissa Diklin kartanossa. Komea kartanokokonaisuus on rakennettu englantilais-goottilaiseen tyyliin 1800-luvun lopulla. Nautimme päiväkahvit linnan ravintolassa. Matka jatkuu Gaujan kansallispuiston kautta Siguldaan. Siguldassa sijaisevan Turaidan linnan kierroksella kuulemme myös tarinoita rakkaudesta ja kuvankauniista Turaidan Ruususta. Lounas Siguldassa. Illan suussa saavumme Riikaan. Majoitus Radisson Blu Hotel Latvija. Iltakävely oppaan johdolla vanhassakaupungissa. Hansaliiton ja sen kukoistuksen muistona ovat säilyneet keskiaikaiset hansakauppiaiden asuintalot, kiltatalot ja kirkot.

4. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen käymme kuuluisalla Riiantorilla ja sen jälkeen lähdetään tutustumaan Rundalen linnaan. Upeasti entisöidyssä linnassa on yli 100 huonetta ja kaunis linnan puisto. Kahvitauko Rundalessa. Rundalesta palaamme Riikaan. Iltapäivällä vapaata Riiassa. Päivällinen klo 20.00 Riian vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Kalku Varti-ravintolassa. Majoitus Radisson Blu Hotel Latvija.

5. matkapäivä
Huoneiden luovutus. Klo 07.00 lähtö kohti Tallinnaa. Aikaisesta lähdöstä johtuen saamme hotellista mukaan aamiaislaatikon. Liittymäkuljetuksen ostaneilla on mahdollisuus tuoda matkatavarat D-terminalin parkkialueella olevaan Pohjolan Matkan bussiin klo 11.00-11.30 välisenä aikana. Bussin ikkunassa kyltti "ostosbussi". Laivaannousu Tallinnassa päättyy 20 min. ennen laivan lähtöä. Europa lähtee Tallinnasta klo 12.30 ja saapuu Helsinkiin klo 16.00. Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus lähtöpaikkakunnille.

Hintaan sisältyy
- laivamatkat Helsinki-Tallinna kerrosvuoteellisessa B-luokan kahden hengen hytissä ja Tallinna-Helsinki kansipaikoilla
- bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
- majoitus kahden hengen huoneessa
- aamiaiset hotelleissa (lähtöaamuna aamiaislaatikko)
- suomenkielisen oppaan palvelut alkaen Tallinnasta ja päättyen Tallinnaan
- ohjelmassa mainitut opastetut kiertoajelut/-kävelyt ja sisäänpääsymaksut tutustumiskohteisiin
- 2 x lounas
- 1 x päivällinen
- 3 x päiväkahvit

Lisämaksusta
- muut hyttiluokat
- yhden hengen hytti/huone
- ruokailut ja muut lisäpalvelut laivalla

Asiakasomistajan lisäetuna S-Etukortilla
Hotel Dorpatissa Suolahuone-terapia (arvo 5 €/hlö). Lisäksi kaikki ennakkoon tilatut spa-hoidot hotellissa -15%. Hoitovaraukset: bron@dorpatspa.ee, saat alennuksen mainitsemalla varauksen yhteydessä S-Etukortin ja Pohjolan Matkan.
Radisson Blu Hotel Latvijassa 1 drinkkikuponki (lasi talon viiniä tai paikallista olutta tai virvokkeita). Arvo n. 4,30 €.

Riika Euroopan kulttuuripääkaupunki 2014

 

Majoitus
Hotel Dorpat ***
 
Hotelli sijaitsee Tarton sydämessä Emajoen rannalla. Hotellissa on 205 huonetta (170 x standard, 30 x superior ja 5 x sviitti). Erillinen kerros allergikoille ja 5 huonetta liikuntaesteisille. Kaikissa huoneissa on TV, puhelin, Internet-yhteys ja hiustenkuivaaja. Hotellissa ravintolassa ja aulassa langaton Internet-verkko. Hotellin vieressä pysäköintialue 20 ajoneuvolle.
 
Soola 6, Tartto
+372 733 71 80
 
Huoneita 205
Kaupungin keskustaan 0,3 km
Rautatieasemalle 1,6 km
Hissi Kyllä
Baari Kyllä
Ravintola Kyllä
Tietoliikenneyhteydet Kyllä
TV Kyllä
Radisson Blu Hotel Latvija ****
 
Radisson Blu Hotel Latvija sijaitsee loistavalla paikalla Riian ydinkeskustassa lähellä Vanhaa kaupunkia ja puistoja. Uudistettu v. 2006. Kerroksia 27, huoneita 571 hissi, langaton internetyhteys koko hotellissa, á la carte -ravintola, aulabaari, cocktail-baari, kasino, yökerho, ostoskäytävä, kauneushoitola, kuntokeskus, sauna, konferenssikeskus 3000 hengelle. Vastaanotto 24 h, matkatavarasäilytys, valuutanvaihto, pankkiautomaatti. Huoneissa kylpy/suihku, wc, hiustenkuivaaja, puhelin, tv, minibaari, ilmastointi, kokolattiamatto. Lisävuode mahdollinen. Perhe- ja allergiahuoneita, sekä huoneita liikuntaesteisille.
 
Elizabetes iela 55, Riika
+371 7 772 222
 
Huoneita 571
Kerroksia 27
Kaupungin keskustaan 0,8 km
Rautatieasemalle 2 km
Linja-autoasemalle 2 km
Lentokentälle 10 km
Satamaan 2 km
Hissi Kyllä
Baari Kyllä
Lounge Kyllä
Ravintola Kyllä
Tietoliikenneyhteydet Kyllä
TV Kyllä
Laivatiedot
M/S Europa
Laivan tiedot
M/S Europa Itämeren suurin matkustaja-alus on lastattu toinen toistaan houkuttelevimmilla vaihtoehdoilla. Kaikkialta avautuvasta merellisyydestä, hyvästä ruoasta, Itämeren parhaista taxfree-ostoksista ja monipuolisimmasta viihteestä kannattaa tulla nauttimaan kauempaakin.
Ravintolat Buffet Europa, Maxim à la Carte, Russian Maxim, Taurus, Grill & Café Food Market, Banquett.
Ostokset Fashion Shop, Sea Shop, Perfumes & Cosmetics ja Supermarket.
Hyvän olon palvelut Hera Salongid Hair Salon ja Beauty Salon, Sauna Beach sekä Kuntohuone.
Tekniset tiedot
Valmistusvuosi 1993
Telakka Meyer Werft, Saksa
Kotisatama Maarianhamina
Pituus 202 m
Leveys 32 m
Syväys 6,8 m
Nopeus 21,5 solmua
Matkustajamäärä 3013
Hyttejä 1152
Henkilöautoja 340
Hytit
A-luokka
Korkeatasoinen 9 m2 hytti 2-4 hengelle merinäköalalla kansilla 5, 9 ja 10. Hyttejä myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikeitä mukanaan kuljettaville. Hyteissä on TV. Huom. Kahden ja neljän hengen hytit sijaitsevat eri kansilla, joten niitä ei ole mahdollista saada lähekkäin.
Family
Ikkunallinen Family -hytti: max. 6 hengelle, joista vähintään 2 on oltava lapsia. Ikkunaton Family -hytti: max. 6 hengelle, joista vähintään 2 on oltava lapsia. Perhehyteissä on kaksi väliovellista hyttiä. Hytit sijaitsevat kannella 5. Tämä hyttiluokka on kokonaan varattu perhematkailuun vähintään 5/6 hengen lapsiperheille. Hytissä TV ja jääkaappi.
B-luokka
Miellyttävä, ikkunaton 9 m2 hytti 2-4 hengelle kansilla 5, 9, 10 ja 11. Hyttejä myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikkejä mukanaan kuljettaville. Hyteissä on TV.
B2-luokka
Mukava, ikkunaton 7 m2 hytti 1-2 hengelle kansilla 5 ja 9-11. Vuoteet päällekkäin. Hyteissä on TV.
C-luokka
Mukava, ikkunaton 8,1 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 2. Hyttejä myös lemmikeitä mukanaan kuljettaville. Hyteissä ei ole televisioa.
Europa/risteilyaikataulu
Menoaikataulu
Helsinki Länsisatama 5.8. asti Lähtöaika 18:30
Tallinna D-terminaali Saapumisaika 08:00
Paluuaikataulu
Tallinna D-terminaali Lähtöaika 12:30
Helsinki Länsisatama 6.8 asti Saapumisaika 16:00
Bussireitit

Huom! Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja. Huomioikaa tämä tehdessänne esim. alkoholiostoksia. Matkustajien tulee itse huolehtia, että kaikissa matkatavaroissa on omistajan nimi ja yhteystiedot. Matkatavaroiden tulee olla hyvin pakattuja, normaalin kuljetuksen kestäviä. Kuljettaja ja Pohjolan Matka eivät vastaa kadonneista tai rikkoontuneista matkatavaroista.

Tarkat lähtöajat, -paikat ja tiedot laiva-aikatauluista on merkitty laskuun/matkavahvistukseen. Laiva- ja bussiaikataulut saattavat muuttua esitteiden ilmestymisen jälkeen. Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen matkavahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Samalla liittymäkuljetusreitillä voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Liittymäkuljetuksiin ei ole mahdollista varata istumapaikkoja etukäteen. Ilmoitattehan matkavarauksenne yhteydessä erikoismatkatavaroista, kuten lastenrattaista ja pyörätuoleista. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla avustaja mukana matkalla. 
 

04A: Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä-Lahti-Helsinki
Hirvaskangas ABC piha 11.00
Äänekoski linja-autoasema 11.15
Suolahti linja-autoasema 11.25
Laukaa linja-autoasema 11.45
Vihtavuori Vihtahousun pys. 11.50
Vaajakoski Vesmanninmäki 12.05
Jyväskylä Harjukatu tilausajolai 12.20
Keljonkangas ABC ramppi 12.30
Muurame Shell piha 12.35
Korpilahti linja-autoasema 12.45
Jämsänkoski linja-autoasema 13.10
Jämsä linja-autoasema 13.25
Kuhmoinen Neste piha 13.45
Padasjoki ABC piha 14.40
Vääksy vanha tori 15.05
Lahti linja-autoasema 15.40
Laune Citymarket pikav.pys 15.45
Orimattila Tuuliharja piha 16.00
Mäntsälä linja-autoasema 16.15
Helsinki satama 17.15
04B: Vaajakoski-Jyväskylä-Jämsä-Lahti-Helsinki
Vaajakoski Vesmanninmäki 12.05
Jyväskylä Harjukatu tilausajolai 12.20
Keljonkangas ABC ramppi 12.30
Muurame Shell piha 12.35
Korpilahti linja-autoasema 12.45
Jämsänkoski linja-autoasema 13.10
Jämsä linja-autoasema 13.25
Kuhmoinen Neste piha 13.45
Padasjoki ABC piha 14.40
Vääksy vanha tori 15.05
Lahti linja-autoasema 15.40
Laune Citymarket pikav.pys 15.45
Orimattila Tuuliharja piha 16.00
Mäntsälä linja-autoasema 16.15
Helsinki satama 17.15
05A: Kajaani-Kuopio-Mikkeli-Lahti-Helsinki
Kajaani linja-autoasema 7.50
Mainua th 8.05
Sukeva Neste pys. 8.25
Iisalmi linja-autoasema 8.55
Lapinlahti Matin ja Liisan asema 9.25
Alapitkä pikav.pys. 9.35
Siilinjärvi linja-autoasema 9.50
Vuorela ramppi 10.00
Kuopio linja-autoasema tilausajo 10.10
Pitkälahti ABC piha 10.40
Humalajoki moottoritien pys. 10.45
Paukarlahti pikav.pys. 10.55
Oravikoski pikav.pys. 11.00
Leppävirta Unnukkapiha 11.10
Varkaus keskusliikenneasema 11.30
Joroinen Jari-Pekka piha 11.45
Juva ABC piha 12.45
Kielkallio pikav.pys. 12.55
Mikkeli Mannerheimintien tilausa 13.20
Otava pikav.pys. 13.30
Uutela pikav.pys. 13.35
Vihantasalmi pikav.pys. 13.45
Kuortti ABC piha 14.35
Heinola Kirkkokatu turistipys. 15.00
Vierumäki Matkakeidas 15.15
Lahti linja-autoasema 15.40
Laune Citymarket pikav.pys 15.45
Orimattila Tuuliharja piha 16.00
Mäntsälä linja-autoasema 16.15
Helsinki satama 17.15
05B: Iisalmi-Kuopio-Mikkeli-Lahti-Helsinki
Iisalmi linja-autoasema 8.55
Lapinlahti Matin ja Liisan asema 9.25
Alapitkä pikav.pys. 9.35
Siilinjärvi linja-autoasema 9.50
Vuorela ramppi 10.00
Kuopio linja-autoasema tilausajo 10.10
Pitkälahti ABC piha 10.40
Humalajoki moottoritien pys. 10.45
Paukarlahti pikav.pys. 10.55
Oravikoski pikav.pys. 11.00
Leppävirta Unnukkapiha 11.10
Varkaus keskusliikenneasema 11.30
Joroinen Jari-Pekka piha 11.50
Juva ABC piha 12.45
Kielkallio pikav.pys. 12.55
Mikkeli Mannerheimintien tilausa 13.20
Otava pikav.pys. 13.30
Uutela pikav.pys. 13.35
Vihantasalmi pikav.pys. 13.45
Kuortti ABC piha 14.35
Heinola Kirkkokatu turistipys. 15.00
Vierumäki Matkakeidas 15.15
Lahti linja-autoasema 15.40
Laune Citymarket pikav.pys 15.45
Orimattila Tuuliharja piha 16.00
Mäntsälä linja-autoasema 16.15
Helsinki satama 17.15
06B: Joensuu-Lappeenranta-Kouvola-Helsinki
Joensuu Siltakatu matkailupys. 8.40
Joensuu linja-autoasema 8.45
Reijola ramppi 8.55
Honkavaara Gulf pys. 9.05
Onkamo th 9.15
Tolosenmäki Neste Piha 9.30
Kitee ABC piha 9.40
Puhos th VT6 pys. 9.50
Kesälahti Pivanka piha 10.10
Saari Seo piha 10.25
Särkisalmi ABC piha 10.35
Parikkala rautatieaseman pys. 10.45
Simpele Teboil piha 11.35
Rautjärvi Pirholan th 11.50
Vuoksenniska Neste piha 12.00
Imatra keskusliikenneasema 12.10
Imatra, Olavinkatu kaukoliikenne 12.15
Joutseno linja-autoasema 12.30
Ahvenlampi th pys. 12.35
Lauritsala pikav. Pys. 12.45
Lappeenranta Peltolan koulu 12.55
Sammonlahti pikav.pys. 13.05
Taavetti Pitkä Shell pys. 13.25
Utti ABC piha 14.20
Kouvola linja-autoasema 14.35
Kuusankoski keskustan pikav.pys. 14.50
Koria ABC pys. 15.00
Elimäki Alppiruusu VT6 pys. 15.15
Pukaron Paroni piha 15.50
Lapinjärvi Teboil piha 15.55
Koskenkylä Kuninkaantien ABC pih 16.10
Porvoo VT6 Herkkules levähdysalu 16.25
Helsinki satama 17.15
Kartta ja kuvat
Hintatiedot
 
 


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina.
 

Lisämaksusta laivaruokailut                                    

Illallisbuffet: Buffet Tallink                               
1. kattaus klo 17.30 / 2. kattaus klo 20.30
Meriaamiainen: Buffet Tallink
klo 7.00-10.00
Lounasbuffet: Buffet Tallink
1. kattaus klo 12.00 / 2. kattaus klo 14.15         

03.01.2014 alkaen Aikuinen  Nuori (12-17 v) Lapsi (6-11 v)
Meriaamiainen 10,50 € 6,50 € 4,50 €
Buffet-lounas 25 € 12,50 € 8,50 €
Buffet-illallinen 33 € 15,50 € 10,50 €

Illallis- ja lounasbuffetin hintaan sisältyy ruokajuomat (olut, viini, vesi, virvokkeet ja kahvi). Lasten (0-5 v) ateriat veloituksetta. Huom! Aikuisen illallinen 35 € ajalla 14.11-26.12.2014.

 
Lataa esite
 
Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 vrk ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.
 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Aptual#Interactive