Vanhan Liivinmaan tienoilla 5 pv

Valitse matka:
Matkustajat:
Aikuiset:
Lapset:
Lapset (0-2v):
Valitse lähtöpaikka:
Lähtöpäivä (kalenterissa tummalla):
 
 
 
 

Matkaohjelma

1. matkapäivä
Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus Helsingin Länsisatamaan, jossa maihinnousukorttien jako. Helsingistä tulevat noutavat maihinnousukortit terminaalin 1. kerroksesta Pohjolan Matkan lähtöselvityksestä alkaen klo 17.00. Baltic Queen lähtee Helsingistä klo 18.30. Ilta ja yö laivan viihdeohjelmasta nauttien.

2. matkapäivä
Maihinnousu Tallinnassa alkaen klo 08.00. Klo 08.30 jatkamme paikallisen oppaan johdolla Tarttoon. Matkakahvit juomme Eiveren kartanossa. Opastettu kiertoajelu/-kävely Tartossa. Kierroksen aikana näemme mm. Raatihuoneen, Kustaa II Adolfin perustaman Yliopiston ja kauniin Toomemäen. Käymme myös Antoniuksen käsityökillassa. Lounas Vilde-ravintolassa. Majoitus hotelli Dorpat. Iltakävely oppaan johdolla Kasvitieteellisessä puutarhassa.

3. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Matka jatkuu Otepäähän. Otepään ylängön luonnosta löytyy lähes kaikki se, mitä Viron luonto voi tarjota. Otepäästä jatketaan Viro-Latvia rajalle Valgan kaupunkiin. Rajanylityksen jälkeen poikkeamme kauniissa Diklin kartanossa. Komea kartanokokonaisuus on rakennettu englantilais-goottilaiseen tyyliin 1800-luvun lopulla. Nautimme päiväkahvit linnan ravintolassa. Matka jatkuu Gaujan kansallispuiston kautta Siguldaan. Siguldassa sijaisevan Turaidan linnan kierroksella kuulemme myös tarinoita rakkaudesta ja kuvankauniista Turaidan Ruususta. Illan suussa saavumme Riikaan. Majoitus Radisson Blu Hotel Latvija tai Tallink Hotel Riga. Päivällinen klo 18.00 Riian vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Kalku Varti-ravintolassa. Iltakävely oppaan johdolla vanhassakaupungissa. Hansaliiton ja sen kukoistuksen muistona ovat säilyneet keskiaikaiset hansakauppiaiden asuintalot, kiltatalot ja kirkot.

4. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen käymme kuuluisalla Riiantorilla ja sen jälkeen lähdetään tutustumaan Rundalen linnaan. Upeasti entisöidyssä linnassa on yli 100 huonetta ja kaunis linnan puisto. Klo 14.15. nautitaan lounas herttuan linnassa. Rundalesta palaamme Riikaan. Ilta vapaata Riiassa. Yöpyminen hotellissa.

5. matkapäivä
Huoneiden luovutus. Klo 07.00 lähtö kohti Tallinnaa. Aikaisesta lähdöstä johtuen saamme hotellista mukaan aamiaislaatikon. Liittymäkuljetuksen ostaneilla on mahdollisuus tuoda matkatavarat D-terminalin parkkialueella olevaan Pohjolan Matkan bussiin klo 11.00-11.30 välisenä aikana. Bussin ikkunassa kyltti "ostosbussi". Laivaannousu Tallinnassa päättyy 20 min. ennen laivan lähtöä. Baltic Queen lähtee Tallinnasta klo 12.30 ja saapuu Helsinkiin klo 16.00. Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus lähtöpaikkakunnille.

Hintaan sisältyy
- laivamatkat Helsinki-Tallinna B-luokan hytissä, Tallinna-Helsinki kansipaikoilla
- bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
- majoitus kahden hengen huoneessa
- aamiaiset hotelleissa (lähtöaamuna pieni aamiainen mukaan)
- suomenkielisen oppaan palvelut alkaen Tallinnasta ja päättyen Tallinnaan
- ohjelmassa mainitut opastetut kiertoajelut/-kävelyt ja sisäänpääsymaksut tutustumiskohteisiin
- lounas x 2, päivällinen x 1, päiväkahvit x 2

Lisämaksusta
- liittymäkuljetukset satamaan (hinnat Hintatiedot-välilehdellä)
- muut hyttiluokat
- yhden hengen huone/hytti
- ruokailut ja muut lisäpalvelut laivalla

Asiakasomistajan lisäetuna S-Etukortilla
- Dorpat hotellissa majoittuville tervetulojuomakuponki (olut tai virvoitusjuoma) maksutta (arvo 3 €)
- Radisson Blu Hotel Latvijassa majoittuville 1 x tervetulojuoma (aulabaarissa lasi talonviiniä tai paikallista olutta tai virvokkeita). Arvo n. 4,50 €

Tulosta tämä sivu

Majoitus

Hotel Dorpat ***

Hotel Dorpat
Soola 6, Tartto
+372 733 71 80

Hotelli sijaitsee Tarton sydämessä Emajoen rannalla. Hotellissa on 205 huonetta (170 x standard, 30 x superior ja 5 x sviitti). Erillinen kerros allergikoille ja 5 huonetta liikuntaesteisille. Kaikissa huoneissa on TV, puhelin, Internet-yhteys ja hiustenkuivaaja. Hotellissa ravintolassa ja aulassa langaton Internet-verkko. Hotellin vieressä pysäköintialue 20 ajoneuvolle.

Tietoja

Huoneita 205
Keskustaan 0,3 km
Rautatieasemalle 1,6 km

Varustelu

Hissi Kyllä
Baari Kyllä
Ravintola Kyllä
Internet Kyllä
TV Kyllä

Radisson Blu Hotel Latvija ****

Radisson Blu Hotel Latvija
Elizabetes iela 55, Riika
+371 7 772 222

27-kerroksinen hotelli sijaitsee hyvällä paikalla kaupungin liikekeskustassa, kävelyetäisyydellä Riian viehättävästä vanhasta kaupungista. Hotellissa on 587 kahden hengen huonetta, huoneissa wc, kylpy/suihku, ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja, TV, puhelin, kahvin/teenkeitin sekä ilmainen langaton internet-yhteys (koko hotellissa). Perheille on varattavissa erikseen perhehuoneita. Hotellissa on korketasoinen ESPA kylpylä, kauneushoitola ja kampaamo. Lisäksi hotellissa on useita ravintoloita, kesäterassi puistonäkymineen, aulabaari, maisemallinen Skyline Bar hotellin 26. kerroksessa sekä pelikasino. Ravintolan yhteydessä on lasten leikkitila.

Tietoja

Huoneita 571
Kerroksia 27
Keskustaan 0,8 km
Rautatieasemalle 2 km
Linja-autoasemalle 2 km
Lentokentälle 10 km
Satamaan 2 km

Varustelu

Hissi Kyllä
Baari Kyllä
Lounge Kyllä
Ravintola Kyllä
Internet Kyllä
TV Kyllä

Tallink Hotel Riga ****

Tallink Hotel Riga
Elizabetes Iela 24, Riika
+371 6709 9760

Riian ydinkeskustassa sijaitseva huhtikuussa 2010 avattu hotelli, jossa 256 huonetta. Huoneissa suihku/wc, hiustenkuivaaja, ilmastointi, tv, radio, puhelin sekä minibaari. Hotellissa ravintola, kahvila, lobby-baari sekä Hera Beauty & Wellness-kauneuskeskus.

Tietoja

Rakennusvuosi 2010
Huoneita 256
Rautatieasemalle 0,5 km
Linja-autoasemalle 0,8 km
Lentokentälle 15 km
Satamaan 2 km

Varustelu

Baari Kyllä
Ravintola Kyllä
Internet Kyllä
TV Kyllä
Tallelokero Kyllä
Leikkihuone Kyllä
Tulosta tämä sivu

Laivatiedot

M/S Baltic Queen

Laivan tiedot

Baltic Queen on Tallinkin uusin alus - valmistunut vuonna 2009. Laivalta löytyy lukuisia ravintoloita ja baareja. Matkalla nautit buffetin tai à la carte -ravintolan herkkuja ja teet edullisia ostoksia.

Ravintolat Buffet Tallink, Russian á la carte Aleksandra, Gourmet Baltic Queen ja Grill House.
Ostokset Supermarket, Boutique ja Cosmetic Boutique.
Hyvän olon palvelut Baltic Queenin risteilyllä on aikaa rentoutua ja mikä olisi paras tapa irtautua arjesta kuin laivan saunaosaston lämpimät löylyt!

Baltic Queen/risteilyaikataulu

Menoaikataulu

Helsinki Länsisatama Lähtöaika 18:30
Tallinna D-terminaali Saapumisaika 08:00

Paluuaikataulu

Tallinna D-terminaali Lähtöaika 12:30
Helsinki Länsisatama Saapumisaika 16:00

Tekniset tiedot

Valmistusvuosi 2009
Telakka Åkeryards, Suomi
Pituus 212 m
Leveys 29 m
Nopeus 24 solmua
Matkustajamäärä 2800
Hyttejä 927

Hytit

Executive Suite

Kahden hengen tilavia parvekkeellisia hyttejä 24-31m2 laivan peräosassa kannella 9. Hyteissä on parivuode, sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin, hedelmiä sekä jääkaappi, jossa virvokkeita ja pullollinen laivan kuohuviiniä. Erikoisaamiainen ja jääkaapin juomat sisältyvät hintaan.

De Luxe-hytti

Kahden hengen tilavia hyttejä 11-14m2 kansilla 8-9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin ja jääkaappi. Erikoisaamiainen ja jääkaapin juomat sisältyvät hintaan.

A-premium

Kahden hengen ikkunallisia 9 m² hyttejä kansilla 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku ja LCD-TV.

A2-hytti

Kahden hengen ikkunallisia hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

A4-hytti

Neljän hengen ikkunallisia hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

Family

Kaikki perhehytit ovat ikkunallisia hyttejä. Neljän hengen hytit ovat 4 hengen lapsiperheille, joista vähintään 2 on lapsia, 6 hengen hytit vähintään 5 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia ja 8 hengen hytit vähintään 6 hengelle, joista vähintään 4 on lapsia. Hytit sijaitsevat kannella 5. Hyteissä on wc, suihku ja LCD-TV.

B2-hytti

Kahden hengen hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

B4-hytti

Neljän hengen hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

Tulosta tämä sivu

Bussireitit

Huom! Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja. Huomioikaa tämä tehdessänne esim. alkoholiostoksia. Matkustajien tulee itse huolehtia, että kaikissa matkatavaroissa on omistajan nimi ja yhteystiedot. Matkatavaroiden tulee olla hyvin pakattuja, normaalin kuljetuksen kestäviä. Kuljettaja ja Pohjolan Matka eivät vastaa kadonneista tai rikkoontuneista matkatavaroista.

Tarkat lähtöajat, -paikat ja tiedot laiva-aikatauluista on merkitty laskuun/matkavahvistukseen. Laiva- ja bussiaikataulut saattavat muuttua esitteiden ilmestymisen jälkeen. Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen matkavahvistukseen merkittyä lähtöaikaa. Samalla liittymäkuljetusreitillä voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Liittymäkuljetuksiin ei ole mahdollista varata istumapaikkoja etukäteen. Ilmoitattehan matkavarauksenne yhteydessä erikoismatkatavaroista, kuten lastenrattaista ja pyörätuoleista. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla avustaja mukana matkalla. 

04A: Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä-Lahti-Helsinki


Hirvaskangas ABC piha 11.00
Äänekoski linja-autoasema 11.15
Suolahti linja-autoasema 11.25
Laukaa linja-autoasema 11.45
Vihtavuori Vihtahousun pys. 11.50
Vaajakoski Vesmanninmäki 12.05
Jyväskylä Harjukatu tilausajolai 12.20
Keljonkangas ABC piha 12.30
Muurame Shell piha 12.35
Korpilahti linja-autoasema 12.45
Jämsänkoski linja-autoasema 13.10
Jämsä linja-autoasema 13.25
Kuhmoinen Neste piha 13.40
Padasjoki ABC piha 14.40
Vääksy vanha tori 15.05
Lahti Matkakeskuksen tilausajopy 15.40
Laune Citymarket pikav.pys 15.45
Orimattila Tuuliharja piha 16.00
Mäntsälä linja-autoasema 16.15
Helsinki 17.15

04B: Vaajakoski-Jyväskylä-Jämsä-Lahti-Helsinki


Vaajakoski Vesmanninmäki 12.05
Jyväskylä Harjukatu tilausajolai 12.20
Keljonkangas ABC piha 12.30
Muurame Shell piha 12.35
Korpilahti linja-autoasema 12.45
Jämsänkoski linja-autoasema 13.10
Jämsä linja-autoasema 13.25
Kuhmoinen Neste piha 13.40
Padasjoki ABC piha 14.40
Vääksy vanha tori 15.05
Lahti Matkakeskuksen tilausajopy 15.40
Laune Citymarket pikav.pys 15.45
Orimattila Tuuliharja piha 16.00
Mäntsälä linja-autoasema 16.15
Helsinki 17.15

05K: Kajaani-Kuopio-Mikkeli-Lahti-Helsinki


Kajaani linja-autoasema 7.50
Mainua th 8.05
Sukeva Neste pys. 8.25
Iisalmi linja-autoasema 8.55
Lapinlahti Matin ja Liisan asema 9.40
Alapitkä pikav.pys. 9.50
Siilinjärvi linja-autoasema 10.05
Vuorela ramppi 10.15
Kuopio linja-autoasema tilausajo 10.30
Pitkälahti ABC piha 10.45
Humalajoki moottoritien pys. 10.50
Paukarlahti pikav.pys. 11.00
Oravikoski pikav.pys. 11.05
Leppävirta Unnukka piha 11.15
Varkaus ABC piha 11.30
Joroinen Jari-Pekka piha eteläpu 12.15
Juva ABC piha 12.45
Kielkallio pikav.pys. 12.55
Mikkeli Matkakeskuksen tilausajo 13.20
Otava pikav.pys. 13.30
Uutela pikav.pys. 13.35
Vihantasalmi pikav.pys. 13.45
Kuortti ABC piha 14.00
Heinola Kirkkokatu turistipys. 15.00
Vierumäki Matkakeidas 15.15
Lahti Matkakeskuksen tilausajopy 15.40
Laune Citymarket pikav.pys. 15.45
Orimattila Tuuliharja piha 16.00
Mäntsälä linja-autoasema 16.15
Helsinki 17.15

05I: Iisalmi-Kuopio-Mikkeli-Lahti-Helsinki


Iisalmi linja-autoasema 8.55
Lapinlahti Matin ja Liisan asema 9.40
Alapitkä pikav.pys. 9.50
Siilinjärvi linja-autoasema 10.05
Vuorela ramppi 10.15
Kuopio linja-autoasema tilausajo 10.30
Pitkälahti ABC piha 10.45
Humalajoki moottoritien pys. 10.50
Paukarlahti pikav.pys. 11.00
Oravikoski pikav.pys. 11.05
Leppävirta Unnukka piha 11.15
Varkaus ABC piha 11.30
Joroinen Jari-Pekka piha eteläpu 12.15
Juva ABC piha 12.45
Kielkallio pikav.pys. 12.55
Mikkeli Matkakeskuksen tilausajo 13.20
Otava pikav.pys. 13.30
Uutela pikav.pys. 13.35
Vihantasalmi pikav.pys. 13.45
Kuortti ABC piha 14.00
Heinola Kirkkokatu turistipys. 15.00
Vierumäki Matkakeidas 15.15
Lahti Matkakeskuksen tilausajopy 15.40
Laune Citymarket pikav.pys. 15.45
Orimattila Tuuliharja piha 16.00
Mäntsälä linja-autoasema 16.15
Helsinki 17.15

06B: Joensuu-Lappeenranta-Kouvola-Helsinki


Joensuu Siltakatu matkailupys. 8.40
Joensuu linja-autoasema 8.45
Reijola ramppi 8.55
Honkavaara Gulf pys. 9.05
Onkamo th 9.15
Tolosenmäki Neste Piha 9.30
Kitee ABC piha 9.40
Puhos th VT6 pys. 9.50
Kesälahti Pivanka piha 10.10
Saari Seo piha 10.25
Särkisalmi ABC piha 10.35
Parikkala rautatieaseman bussipy 10.45
Simpele Teboil piha 11.35
Rautjärvi Pirholan th 11.50
Vuoksenniska Neste piha 12.00
Imatra keskusliikenneasema 12.10
Imatra Koskentori Helsingintien 12.15
Joutseno linja-autoasema 12.30
Ahvenlampi th pys. 12.35
Lauritsala pikav.pys. 12.45
Lappeenranta Peltolan koulu 12.55
Sammonlahti pikav.pys. 13.05
Taavetti Pitkä Shell pys. 13.25
Utti ABC piha 14.20
Kouvola linja-autoasema 14.35
Kuusankoski keskustan pikav.pys. 14.50
Koria ABC pys. 15.00
Elimäki Alppiruusu VT6 pys. 15.15
Pukaron Paroni piha 15.50
Lapinjärvi Teboil piha 15.55
Koskenkylä Kuninkaantien ABC pih 16.10
Porvoo VT6 Herkkules levähdysalu 16.25
Helsinki 17.15
Tulosta tämä sivu

Kartta ja kuvat

Hintatiedot


Lähtöpäivät kalenterissa tummennettuina, tarjouslähdöt keltaisella.
 

Lisämaksusta laivaruokailut                                    

Illallisbuffet: Buffet Tallink                               
1. kattaus klo 17.30 / 2. kattaus klo 20.30
Meriaamiainen: Buffet Tallink
klo 7.00-10.00
Lounasbuffet: Buffet Tallink
1. kattaus klo 12.00 / 2. kattaus klo 14.15         

  Aikuinen  Nuori (12-17 v) Lapsi (6-11 v)
Meriaamiainen 10,50 € 6,50 € 4,50 €
Buffet-lounas 25 € 12,50 € 8,50 €
Buffet-illallinen 33 € 15,50 € 10,50 €
Ateriapaketti 63,50 € 31,50 € 22,50 €

Illallis- ja lounasbuffetin hintaan sisältyy ruokajuomat (olut, viini, vesi, virvokkeet ja kahvi). Lasten (0-5 v) ateriat veloituksetta. 

Palvelumaksut internet-varauksissa 0 €/varaus, muilla varaustavoilla 12 €/varaus. Alle 3 arkivuorokautta ennen lähtöä tehdyistä muutoksista veloitamme 12 € muutoskuluja, muutokset tehtävä ma-pe klo 9-17. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi, myös kaikilla lapsilla on oltava oma passi. Viroon ja muihin Schengen-alueen maihin matkustettaessa käy myös uudenmallinen henkilökortti. Venäjälle matkustettaessa on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.